USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

22 Mayıs 2017 15:49

Ekip gücü başarıyı getiriyor

Her şirketin elde ettiği başarıların ardında hiç şüphesiz ki çalışanların büyük payı var. Satış-pazarlama ve kurumsal iletişim ekipleri, şirketlerin başarıya gittikleri yolda önemli bir varlık… Biz de bu ay geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10 daha fazla konut satışı gerçekleştiren inşaat sektöründeki önemli firmaların satış-pazarlama ve kurumsal iletişim departmanlarını mercek altına aldık

Ekip gücü başarıyı getiriyor

Duygu Sayıner / [email protected]

 

Türkiye’nin lokomotif sektörü inşaat, yılın ilk çeyreğinde hızlı büyümesine devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Mart ayı verilerine göre geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10 büyüme kaydedildi. Toplamda 128 bin 923 konutun satıldığı Mart ayında, İstanbul 22 bin 443 konut satışı ve yüzde 17,4 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 15 bin 004 konut satışı ve yüzde 11,6 pay ile Ankara, 8 bin 059 konut satışı ve yüzde 6,3 pay ile İzmir izledi. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 56 bin 376 oldu. İkinci el konut satışlarında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,9 artış göstererek 72 bin 547 konut satışı gerçekleşti. Mart ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 323 konut satın aldı. Irak’ı sırasıyla, 148 konut ile Suudi Arabistan, 139 konut ile Kuveyt, 115 konut ile Rusya Federasyonu ve 112 konut ile Afganistan izledi. Bu büyüme rakamlarında şirketlerin hiç şüphe yok ki satış-pazarlama ve kurumsal iletişim departmanları önemli bir rol oynuyor…

 

YÖNETİCİLERDEN ALTIN ÖĞÜTLER…

> Ekibine verdiği en önemli tavsiyenin “Kendinize inanın, büyük düşünün, hayal kurun, peşinden gidin ve tarih yazan olun” cümlesi olduğunu söyleyen İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, çalışanlarından beklediği performansı almak için onları nasıl motive ettiğini şu şekilde anlatıyor: “İnanlar ailesi olarak bizi en çok motive eden şey, başarı. Kazandığımız tüm başarıların gururunu ve mutluluğunu çalışanlarımızla paylaşıyoruz, bu da onları doğal olarak motive ediyor. 2016 yılında kazandığımız ödüller, tamamladığımız projeler ve ciro başarılarının verdiği büyük motivasyon, 2017 hedeflerimize ulaşmak için en büyük itici güç…”

> Ferko Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Özlem Açıkgöz, “Gerek kampanya süreçleri ve organizasyonlarda gerekse de sosyal sorumluluk projelerinde ve olmamasını dilemekle birlikte kriz iletişimi dönemlerinde kurumsal iletişimin rolü etkin olarak gözlemleniyor ve marka prestiji anlamında kuruma uzun vadede katma değer kazandırıyor” açıklamalarını yapıyor. Ferko Genel Koordinatörü Banu Uçak ise “Satış ve pazarlamamızın en önemli odağı müşterimizle yüz yüze tanışabileceğimiz, onlar için tasarladığımız dünyayı doğrudan aktarabileceğimiz satış ofislerimizde bir araya gelebileceğimiz ortamlar yaratmak. Bu amaçla lansmanlar dışında, satış ofislerimizde, küçük buluşmalar organize ediyoruz” diyor.

> Bir işin verimli ve sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için iletişimin iyi çizgilerle kurulmuş olması gerektiğini söyleyen Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu ise, “Klasik pazarlama anlayışının dışında insan ve müşteri merkezli bir anlayışla hareket ediyoruz. Pazarlama ve iletişim paradigmamızı 3 temel değer üzerine kurgulamış durumdayız. Bunlar; ‘müşteri değeri’ , ‘temel rekabet yetenekleri’ ve ‘iş birliği ağları’ kavramları olarak sıralanıyor…” açıklamalarını yapıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR