USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Temmuz 2017 15:56

Düşük ısılı lehim teknolojisi…

Düşük ısılı lehim teknolojisi…

 

Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla ‘dünyanın en sürdürülebilir 100 şirketi’ listesinde yer alan Lenovo, iş yapış biçimini Ar-Ge çalışmalarıyla destekliyor ve üretim için geliştirdiği çevre dostu yeni sistemleri evrensel olarak kullanılabilecek bir mantıkla planlıyor. Yeni geliştirdikleri ‘düşük ısılı lehim’ teknolojisi ile karbon salınımını yüzde 35 oranında azaltırken, bu teknikleri aynı yolda ilerlemek isteyen markalarla da paylaştıklarını söyleyen Lenovo Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya, konuyla ilgili şu açıklamaları yapıyor: “Bu sistemle 2018 yılı sonuna kadar yıllık 5 bin 956 metrik ton CO2 tasarrufu sağlamayı planlıyoruz. Bu değerin, CO2 salınımındaki karşılığı ise yılda 670 bin galon benzin tüketimine, yani ortalama bir arabanın 14 milyon mil (22 milyon 967 bin 639 km) boyunca harcayacağı yakıt miktarına denk geliyor. Bu veri, çevreci bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde ise yılda 1890 ton geri dönüştürülmüş atığa denk geliyor.”

 

YENİ MALZEME TÜKETİMİNİ AZALTTI

2008 yılından bu yana pek çok üründe %100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir ambalaj malzemesi kullandıklarını söyleyen Aysun Karabıyık Sarıkaya, sözlerine şöyle devam ediyor: “Yüzde 100 geri dönüşümlü, ısı ile biçimlendirilmiş malzemeden yapılan yeni ambalaj malzemesi, PC’lerin kolayca istiflenmesine ve daha az ambalaj malzemesi kullanılmasına olanak sağlıyor. Lenovo, ürün ambalajında geri dönüştürülmüş içerik materyalleri kullanımını devamlı olarak artırırken, ambalajlamada kullanılan ve malzeme kullanımını azaltan oluklu kutu sisteminde yüzde 70 oranında geri dönüşümlü malzeme kullanarak yeni malzeme tüketimini azaltmış durumda... Lenovo, atık toplama ve ürünlerinin geri dönüşümünü sağlama alanında da oldukça etkin bir marka. 2015 yılı boyunca 18 bin tondan fazla atığın işlenmesini finanse etti veya yönetti. Bu atığın yüzde 4,2’si ürün ya da parça olarak yeniden kullanılırken, yüzde 78,6’sı malzeme olarak geri dönüştürüldü. Yüzde 2,7’sinin yakılarak ‘atıktan enerjiye’ sistemiyle dönüşümü sağlandı. Yüzde 4,3’ü imha yöntemi olarak yakıldı ve yüzde 10,2’si depolama sahasında imha edildi. Marka olarak, geri dönüşüm alanında sürekli yeni çözüm olanakları yaratmaya çalışarak yakma ve depolama alanlarının kullanımını azaltma teknikleri geliştirme çalışmalarımız sürüyor.”

 

“2018 yılı sonuna kadar yıllık 5 bin 956 metrik ton co2 tasarrufu sağlamayı planlıyoruz. Bu değerin, co2 salınımındaki karşılığı ise yılda 670 bin galon benzin tüketimine yani ortalama bir arabanın 14 milyon mil (22 milyon 967 bin 639 km) boyunca harcayacağı yakıt miktarına denk geliyor”

 

KULLANICILARI BİLGİLENDİRİYOR

Aysun Karabıyık Sarıkaya, Lenovo kullanıcılarına enerjiden tasarruf etmeleri için şu önerilerde bulunuyor: “Ekran koruyucuların enerji tasarrufu sağlamadığı ve aslında grafik açısından zengin ekran koruyucuların, bilgisayarın iki kat fazla enerji harcamasına neden olabileceği konusunda uyarılar yapıyor; özellikle evlerimizde kullanılan elektronik aletlerin yarattığı enerji sarfiyatının yüzde 40’ının ürünler kapalı ama fişe takılıyken gerçekleştiğinin altını çiziyor ve bu konuda insanları bilgilendiriyoruz. Tabii ki son olarak, en etkili önlemlerden birinin, doğa dostu ürünler satın almak ve Lenovo gibi bu alanda çalışmalar yapan markaları tercih etmek olduğunu da vurguluyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR