USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

22 Mayıs 2017 10:54

Borusan, zor yılda rekor kâr etti

Borusan Grubu’nun 2016 yılında 13 milyar TL ciro ve bir önceki yıla göre yüzde 30 artış ile 1.2 milyar TL faaliyet kârı elde ettiği açıklandı. Aynı yıl içinde 627 milyon TL tutarında da yatırım gerçekleştiren Borusan, kârlı büyümesini kalıcı kılmak ve dünyadaki hızlı değişime hazır olmak için başlattığı dönüşüm hareketini, 2017 yılında da kararlılıkla sürdürmeyi hedefliyor.

Borusan, zor yılda rekor kâr etti

2016 yılı finansal ve operasyonel performansının ve 2017 yılı hedeflerinin değerlendirildiği 11’inci Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı’nda Borusan Grubu’nun 2016 yılı konsolide cirosunun 13 milyar TL, amortisman ve faiz öncesi faaliyet kârının bir önceki yıla göre yüzde 30 artışla 1.2 milyar TL olduğu açıklandı. Borusan Grubu, 2016'da başta enerji olmak üzere toplam 627 milyon TL yatırım gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, 2016’nın Türkiye ve dünyada her açıdan zorlu bir yıl olmasına rağmen Borusan’ın tarihinin en yüksek kârı yakaladığına dikkat çekerek şunları söyledi: “2016, herkes için belirsizliğin damgasını vurduğu, zorlu bir yıl olarak hatırlanacak. Dönemsel belirsizliklere hazırlıklı bir grubuz. İşaretler gösteriyor ki, 2017 yılı da bu açıdan farklı olmayacak, belirsizlik yeni normalimiz olmaya devam edecek. Ancak iyimseriz. Borusan’ın 80’inci kuruluş yılı olan 2024 yılı için koyduğumuz hedeflere sadığız.”

 

“2017’DE DÖNÜŞTÜREN LİDERLER  İŞ BAŞINDA”

Borusan’ın, faaliyet alanında iki yönlü büyüme stratejisini kararlılıkla sürdürdüğünü açıklayan Agah Uğur, “Bir yandan pazardaki karmaşık ve zor ihtiyaçları olan müşterilerimize mühendislik yoğun ürünler ve entegre çözümler sunmaya, diğer yandan basit, hızlı ve düşük maliyet beklentili müşterilerimiz için arz ve talebi buluşturan pazar platformları kurmaya odaklanıyoruz. Bu stratejiyi sürdürülebilir kılmanın en önemli şartı, yeni dünyanın gerçeklerine uyumlu bir şekilde hem iş yapış şeklimizi hem de iş süreçlerimizi ve yapılanmamızı dönüştürmek. Dört yıl önce başlattığımız bu dönüşüm hareketini inovasyon, Ar-Ge ve dijitalleşmeye yatırım yaparak sürdürüyoruz” dedi.

 

2016 yılında ‘entelektüel’ olarak tanımlanan Ar-Ge ve inovasyon alanında 71 milyon tl tutarında bir yatırım yaptıklarını belirten Borusan Holding CEO'su Agah Oğur, 2017’de ise bu rakamın 85 milyon TL’ye çıkacağını açıkladı.

 

 

“GELECEĞİN BORUSAN'I İÇİN RADİKAL BİR DÖNÜŞÜMÜ HEDEFLEDİK”

2016 yılında ‘entelektüel’ olarak tanımlanan Ar-Ge ve inovasyon alanında 71 milyon TL tutarında bir yatırım yaptıklarını belirten Agah Uğur, 2017’de ise bu rakamın 85 milyon TL’ye çıkacağını açıkladı. Agah Uğur, “Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde Borçelik, Borusan Lojistik, Borusan Makina ve Güç Sistemleri ile Borusan Mannesmann gibi lokomotif şirketlerimizin liderleri değişti. Yeni liderlerimiz, Borusan’da yetişmiş, kurum kültürünü içselleştirmiş Borusanlılar” diye konuştu.

 

“KADINLARIN GÜCÜ ARTACAK”

Konuşmasının son bölümünde Borusan’ın, 2024 yılında bugüne göre kadının gücünün artacağı bir iş grubu olmasını hedeflediğini ifade eden Agah Uğur, Türkiye’nin en önemli meydan okumalarından birinin her seviyeden ve hayatın her alanında kadınlara eşit fırsat ve olanaklar sağlamak olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Borusan olarak son yıllarda gerek İK politikalarımızda gerekse sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz kapsamında kadınlara yönelik birçok adım atıyoruz. Daha çok kadın çalışan istihdam etmek ve kadın yönetici sayısını artırmak için yeni İK politikalarına geçeceğiz."

 

YÖNETİCİLER BASINLA TANIŞTI

Agah Uğur toplantının sonunda da Borusan’ın grup şirketlerinde iş başına geçen yeni üst düzey yöneticileri Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, Borusan Makina ve Güç Sistemleri Genel Müdürü Özgür Günaydın ve Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey’i de basın mensupları ile tanıştırdı.

 

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR