USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Kasım 2016 11:45

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'ye ödül

Enerjisa bünyesindeki Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Sermaye Piyasaları Kongresi'nde "Reel Sektör En Büyük Yurt İçi Tahvil İhracatçısı" ödülüne layık görüldü.

 Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'ye ödül

Enerjisa bünyesindeki Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, ağustos ve eylül aylarında gerçekleştirilen toplam 350 milyon liralık iki tahvil ihracı ile Sermaye Piyasaları Kongresi'nde "Reel Sektör En Büyük Yurt İçi Tahvil İhracatçısı" ödülü aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de özel sektörün TÜFE’ye endeksli ilk tahvilinin ihracını gerçekleştiren Enerjisa dağıtım şirketlerinden Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, dün gerçekleştirilen Sermaye Piyasaları Kongresi’nde ödüle layık görüldü.

“Reel Sektör En Büyük Yurt İçi Tahvil İhracatçısı” ödülünü, Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Enerjisa bünyesindeki dağıtım şirketi Başkent EDAŞ, ağustosta 200, eylülde ise 150 milyon lira olmak üzere toplamda 350 milyon liralık ve 3 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirerek yeni yatırımları için alternatif oluşturmuştu. İhraçlara, portföy yönetim şirketleri ve bankalar yoğun ilgi göstermişti.

9 yılda 11 milyar liralık yatırım

Açıklamada görüşlerine yer verilen Göçmen, Enerjisa’nın Türkiye’nin en büyük özel sektör oyuncusu olduğunu ifade etti.

Göçmen, 2007’den bu yana 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini, bu rakamın yüzde 40’ının dağıtım şebekesi ve perakendeye ayrıldığını belirterek, “Sürdürülebilir enerji için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Tahvil ihraçları bu süreçte yolumuza daha güçlü adımlarla devam etmemizi sağlayacak. Yatırımlarımızı hızlandırmak için tahvil ihraçlarına, önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AA

EN ÇOK OKUNANLAR