USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

12 Ekim 2016 15:47

Arçelik yeni şirket kuruyor

Arçelik, kısmi bölünme ile Arçelik Pazarlama ünvanlı bir şirket kurma kararı aldığını açıkladı.

Arçelik yeni şirket kuruyor

 

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Arçelik AŞ’nin yüzde 100 ortağı olacağı yeni şirketin isminin ise "Arçelik Pazarlama AŞ" olacağı belirtildi. Yapılan başvuruya göre, Arçelik Pazarlama AŞ şirketi yurt içi bayi yönetimi, reklam ve sponsorluk faaliyetleri, envanter ve stok yönetimi, lojistik yönetimi, garanti hizmetleri yönetimi, montaj ve servis hizmetlerinden sorumlu olacak. Bu şirketin bağlı olduğu Arçelik AŞ ise Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinden sorumlu olmaya devam edecek.
 

Şirketin Türkiye’de çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, bulaşık makinesi, pişirici cihazlar, kompresör işletmesi, elektrik motorları işletmesi ve televizyon, müzik sistemler ve yazar kasa olmak üzere 8 üretim tesisi bulunuyor. Ar-Ge konusunda ise Arçelik bünyesinde 7 farklı merkez var.
 

SERMAYE AKTARILACAK

 

Bölünme talebinin onaylanması durumunda yeni kurulan Arçelik Pazarlama AŞ’ye sermaye aktarımı da gerçekleşecek. Arçelik AŞ’nin elinde bulunan yaklaşık 675.7 milyon TL’lik ödenmiş sermayenin 626 milyon TL’si Arçelik Pazarlama AŞ’ye aktarılacak. Arçelik AŞ’nin elinde ise 49.6 milyon TL’lik ödenmiş sermaye kalmış olacak. Arçelik AŞ’den yapılan açıklamada bölünme başvurusunun arkasındaki en büyük sebepler gelişen piyasa ve pazar koşulları olarak gösterildi. Bölünme işleminin gerçekleşmesiyle şirketin daha etkin ve verimli bir yapıyla kurulması amaçlanıyor. Buna ek olarak şirketin faaliyetlerine ait aktif ve pasif kalemlerin işletme bütünlüğünü bozmayacak şekilde devam ettirileceği de belirtildi.

EN ÇOK OKUNANLAR