USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

08 Eylül 2017 12:56

Amerika’dan sonra hedef Asya pazarı

Bugün 18 ülkede yılda 3 milyar finansal işlem gerçekleştiren ve merkezi Frankfurt Worms’ta bulunan KOBIL, Silikon Vadisi’nde açtığı ofisle birlikte ABD’de iddiasını artırdı. Şirketin hedefine aldığı yeni rota ise Asya kıtası…

Amerika’dan sonra hedef Asya pazarı

 

Ürün ve çözümleri dünyada birçok Avrupa ülkesi tarafından tercih edilen KOBIL, dijital kimlik, yüksek güvenlikli veri teknolojisi, uçtan uca şifreleme ve mobil güvenlik yönetimi alanlarında faaliyet gösteren bir Türk markası olarak dikkat çekiyor. 1995 yılında Alman Telekom’un KOBIL teknolojisini tercih etmesiyle birlikte devler sahnesine adım atan KOBIL, bu yıldan sonra dijital imza alanında ilk patent sahibi şirket unvanını elde etti. 2005 yılında Rheinhessen Ticaret Odası tarafından en yenilikçi girişimci seçilen İsmet Koyun, aynı yıl Bill Gates’in Münih’te internet güvenliği hakkında yaptığı sunumunda mIDentiy ürünüyle de örnek olarak gösterildi. 2006 yılında online bankacılık alanında Türkiye’de önemli başarılar elde eden KOBIL’in teknolojisi 2013 yılına doğru gelindiğinde birçok Avrupa ülkesinde yaygınlaşırken, bu dönemin ardından uluslararası bankalar da KOBIL tarafından sunulan mobil güvenlik teknolojisini tercih etmeye başladılar. KOBIL’in CEO’su İsmet Koyun, “Dünyayı değiştirecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de de dört dörtlük bir Ar-Ge ekibi kurarak yatırımlarımıza devam edeceğiz ve güvenlik alanındaki lider şirketlerden biri olacağız” diyor.

 

MÜŞTERİLERİN DİJİTAL KİMLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Mobil dünyadaki yeri ve önemi gittikçe artan dijital kimlik için müşteriler, güvende tuttukları için şirketlerle kişisel verilerini paylaşıyorlar. 2010’lu yılların başında Google ve Facebook gibi markaların ellerindeki bilginin gücünün farkında olan İsmet Koyun, daha o dönemlerde bankaları, online bankacılığın değişimi konusunda uyardığını belirtiyor. Çok fazla bilgiye erişebilen bu gibi markaların geldiği nokta itibariyle, güvenlik konusu günden güne çok daha fazla önem kazanırken, KOBIL sahip olduğu teknolojiyle daha o dönemden şirketlerin, müşterilerinin dijital kimliklerini koruyabilmelerine olanak sağlamaya başladı. KOBIL’e ait Public-Key-Infrastructure, sanal akıllı kart teknolojisi ve sayısız entegre güvenlik özellikleriyle, müşterinin kimliği ve verileri tüm platformlarda koruma altına alınıyor. Mobil Uygulama Güvenliği Teknolojisi ile KOBIL, insanların, mobil uygulamaları, cihazları, işlemleri ve süreçleri dijital dünyada birbirine bağlayan akıllı bir yazılım çözümü sunuyor.

 

ONLINE BANKACILIKTA TÜRKİYE için olumsuz tablo...

SMS mesajları, SIM klonlama, telefon, telefon santrali hackleme veya sosyal mühendislik yoluyla ele geçirilerek müşterilerin hesaplarının boşaltılması... Bunlar Türkiye’de online bankacılığın kabusu haline gelen olaylar olarak kayda geçiyor. KOBIL, güvenlik süreçlerinde SMS mesajı yollamadan, yüksek güvenlikli titanyum kanal üzerinden haberleşmeyi gerçekleştiriyor. Titanyum kanal, telefonun hacklenme ihtimaline karşı var olan güvenlik yazılımları yerine KOBIL’in güvenlik kütüphanelerini kullanıyor. SMS ile giriş yapma ve işlem onayı gibi süreçler titanyum kanal kullanılarak gerçekleştiriliyor. KOBIL teknolojisinin iş akışlarına entegrasyonu ile ortaya çıkan sosyal mühendislik, kredi kartı onayının güvenli olay (trusted sign) ile gerçekleştirilmesi, KOBIL AST teknolojisiyle müşteriye özel bilgilerin ve internet giriş şifresinin korunması, bilgisayardaki online bankacılık işlemleri başlamadan önce gereken güvenli ortamı sağlamadan işlemlerin başlatılmaması, işlem bitene kadar bunun kontrol edilmesi, KOBIL’in sunduğu yüksek güvenlikli teknolojik çözümlerin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR