USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Temmuz 2017 15:33

2020 hedefleri…

2020 hedefleri…

 

Çevresel etkileri azaltmak için geniş kapsamlı bir strateji izleyen HP, 2011 yılında yayınladığı küresel karbon ayak izi taahhütleri ile bu konuda taahhütte bulunan ilk BT şirketi olmasıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda operasyonlarında, ürünlerinde ve tedarik zincirlerinde karbon azaltma hedefini açıkladıklarını söyleyen HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Sera Gazı Protokolü kapsamında 2020 itibariyle tedarik zincirimizdeki ve operasyonlarımızdaki sera gazı salınımını yüzde 20, ürünlerimiz ve çözümlerimizdeki salınımı ise yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ediyoruz. Müşterilerimizin daha fazla iş yaparken daha az tüketmelerini sağlıyoruz. 3D baskı teknolojilerimiz bunun bir örneği. Yüzde 40 oranında yenilenebilir elektrik hedefimize 2020 itibariyle erişmeyi planlıyoruz.”

 

1987’DEN BUGÜNE 1.4 MİLYAR KG GERİ DÖNÜŞÜM YAPILDI


Ürünlerin ambalajlarını giderek küçülttüklerini ve yeni ambalajlardaki geri dönüştürülmüş materyal kullanımını artırdıklarını belirten Filiz Akdede, çevreyi daha iyi korumak adına yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söylüyor: “Geri dönüşüm sadece ambalaj için değil, asıl bizim sektörümüzde elektronik atık için çok önemli bir konu. Gezegen Ortaklığı Programı ile 73 ülkede sorumluluk odaklı ürün geri dönüşümü gerçekleştirdik. 1987’den bu yana 1.4 milyar kilogram dönüşüm yapıldı. Geri dönüştürülen kartuşlar ve diğer plastikleri kullanarak yeni mürekkep kartuşları üretme süreci olan kapalı devre geri dönüşüm ile 3 milyar şişe ve 40 milyar giysi askısından 2.5 milyardan fazla kartuş üretildi. Enerji tasarrufu da diğer önemli bir konu. 2010 yılından bu yana tedarikçi tesislerinde 380 milyon kilovat saatten fazla elektrik tasarrufu yapılmasına destek olduk. Toplamda 600 bin ton CO2 salınımını önledik. Tedarikçilerimizin bu kapsamda 50 milyon dolar tasarruf elde ettiklerini tahmin ediyoruz. Yeni ürünlerimiz ve teknolojilerimiz ile hedefleri zorlamaya devam ediyoruz. Örneğin HP PageWide teknolojisi ile baskı işlemindeki karbon ayak izini yüzde 55’e varan oranda azaltıyoruz. Bu teknoloji diğer lazer yazıcılara kıyasla yüzde 94’e varan oranda daha az sarf malzeme ve paketleme malzemesi kullanıyor. Ayrıca baskı esnasında yüzde 84’e varan oranda daha az enerji harcarken, kendi sınıfındaki lazerlere kıyasla genel anlamda yüzde 25’e varan oranda daha az güç tüketiyor.”

 

 

KURŞUN VE CIVA SALIMI OLMAYAN BİLEŞENLER KULLANIYOR

Performansı ve verimliliği yüksek, enerji tüketimi düşük, doğa dostu ve uzun ömürlü ürünler üretmek için çalıştıklarını söyleyen Exper Pazarlama Müdürü Feza Kurtul, ürettikleri ürünlerde dikkat ettikleri hususlar hakkında şu açıklamalarda bulunuyor: “Üretim süreçlerimizi birbirine uyumlu hale getirerek süreç yönetimimizde enerji verimliliğini en üst seviyede tutuyoruz. Ürünlerimizin geri dönüşümünü atık yönetimi yönetmeliğine uyumlu olarak gerçekleştiriyoruz. Energy Star, CE, RoHS, TÜV gibi kalite sertifikalarına sahibiz. Geri dönüşümlü ambalaj tercih ediyor, kurşun ve cıva salımı olmayan bileşenler kullanıyoruz. Ambalaj atıkları için TÜKÇEV, elektronik atıklar için TÜBİSAD ve pil atığı için TAP ile iş birliği içindeyiz.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR