USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

26 Aralık 2021 12:51

“İstihdamda esneklik önem kazanıyor”

Çalışma hayatında önemli bir rol almaya başlayan istihdamda esneklik modeli hakkında merak ettiklerimizi; bu model üzerine sunduğu hizmetleriyle dikkat çeken Team Fores HR'ın Kurucusu ve Genel Müdürü Ogün Yıldız'a sorduk

“İstihdamda esneklik önem kazanıyor”

* İstihdamda esneklik kavramı ve bu çalışma modeli hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Dünya genelinde son yıllarda yaşananlar çalışan istihdamı konusunda işverenlerin daha hızlı, verimli ve esnek modellere olan ihtiyaçlarını artırdı. Buna en önemli çözümlerden biri de geçici iş ilişkisi modeli ve dolayısıyla istihdamda esneklik oldu. İşletmeler artık doğrudan veya bir özel istihdam bürosu aracılığıyla geçici iş gören istihdamında bulunuyor. İş gücü maliyetlerini azaltıyor, personel ihtiyaçlarına hızlı ve esnek çözümler bularak zamanı doğru yönetiyor. 2016 yılında 4857 sayılı iş kanunun 7. maddesinde yapılan değişiklik ile yönetmelikteki yükümlülükleri yerine getirebilen özel istihdam bürolarına "Geçici İş İlişkisi" kurabilme izni verilmiş olması, bu istihdam modelinin hayatımıza girmesini sağladı.

GEÇİCİ İŞ İLİŞKİSİ DAİMİ İSTİHDAM İÇİN DE ÖNEMLİ BİR MODEL

* İşletmelere ne gibi faydaları var bu modelin?

Bu model sadece işletmelere değil tüm sisteme fayda sağlıyor. İşverenler; ihtiyaç duydukları işgücünü, yasal bir zeminde geçici iş ilişkisi kurarak, tam zamanlı istihdama gerek duymadan temin edebiliyor, işgücü ihtiyaçlarındaki ani değişimlere kolaylıkla çözüm bulabiliyorlar. Geçici iş ilişkisi daimi istihdam için de önemli bir model. Sadece yetki belgeli özel istihdam büroları tarafından yapılabildiği için de kayıt dışı iş gücünün kontrol altına alınmasına katkı sağlıyor. İş bulmakta zorlanan adaylara dönemsel işlerde çalışma fırsatı sunuyor, farklı sektör ve pozisyonlarda deneyim kazanmalarını ya da iş tecrübesi olmayan adayların ise kariyer hayatlarına başlamalarını sağlıyor.

* Bize Team Fores HR hakkında bilgi verir misiniz?

Team Fores HR; Türkiye İş Kurumu Denetiminde, Özel İstihdam Bürosu İzin Belgeli ve Geçici İş İlişkisi Yetki Belgesi sahibi bir İnsan Kaynakları şirketidir. Yerli ve uluslararası şirketlerin insan kaynakları operasyonlarında kazanılan 22 yıllık iş tecrübesi ardından 2012 yılında kurduğumuz şirketimiz işletmelere yönelik; dönemsel ve uzun dönemli iş gücü temini ile bu işgücünün yasal operasyonel işlemlerini yönetmektedir.

* Siz bu modeli müşterilerinize nasıl sunuyorsunuz?

Biz kendimizi işletmelerin 'tamamlayıcı' gücü olarak tanımlıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin lider 25 markasının çözüm ortağıyız. Sektörün 'Dönemsel ve Part Time İş Gücü' gereksinimlerini; Satış Destek, Kasa Destek, Paketleme, Depo Destek, Sayım, Veri Giriş, Call Center Elemanları gibi pozisyonlara yönelik deneyimli, yüksekokul ve lisans öğrencilerinden oluşan ekiplerimizle etkin ve hızlı bir şekilde karşılıyoruz.

* Gençlere sunduğunuz iş fırsatlarıyla dikkat çekiyorsunuz. Peki, onlar bu modelin neresinde?

'Part time çalış, iş dünyası ile erken tanış' mottosuyla; gençlerimizin henüz okurken deneyim kazanmalarını, iletişim yeteneklerini geliştirmelerini, iş hayatını tanımalarını, yeteneklerini kavramalarını sağlarken bir diğer yandan da gençlerimizin bütçelerine de destek olarak ve erken yaşta sigortalı olmalarını sağlıyoruz. 2021 Haziran ayı itibarıyla normalleşme sürecine giren ülkemizde, Team Fores HR'ın sadece geçtiğimiz 6 ay içinde 1600'den fazla gence 47 bin gün üzerinde iş imkânı sağlamış olmasından da gurur duyuyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR