USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

18 Ağustos 2020 12:38

Pandemide hibrit fuarcılık yükselişe geçti

Kalabalık etkinliklerin iptal olmasıyla online fuarcılık sektörlerin aktörlerini, yatırımcıları, duayenleri ve ziyaretçileri dijital bir platformda bir araya getiriyor. Pandeminin yarattığı sosyal etkilerin yanı sıra ekonomik değişimler de söz konusu olurken, yeni bir pazar modelleniyor.

Pandemide hibrit fuarcılık yükselişe geçti

Online iş kolları Pandemi süresince artmaya başladı. İş dünyası yeni bir devinim yaşıyor. Fuarcılık sektörü de artık online çözümler sunuyor. Türkiye’nin ilk ve yerli online fuarcılık yazılımı Endless Fairs yeni bir Pazar modelliyor. Türkiye'de fuarcılığın yıllık ekonomik büyüklüğü 3 milyar dolar olduğu hesaplanıyor. Dünyada Türkiye'nin payı yüzde 1.4 civarında, biz de hibrit fuarcılık modellemesiyle geleneksel ve online fuarcılığı birleştirip konvansiyonel fuarcılığın eksikliklerini inovatif çözümlerle kolaylaştırmaya çalışıyoruz diyen Endless Fairs CEO’su Gökmen Özdemir, “Geleneksel fuarcılıktaki bu payı pandemi döneminde korumaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde ciromuz 15 kat arttı. Fuarcılığın, global ölçekte yılda ortalama 325 milyar dolar bir ekonomik değer ürettiği belirtiliyor. Dijital fuarcılığın da o boyutlara kısa sürede yaklaşacağını ve yeni bir ticaret hacmi oluşturacağını öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

Hibrit fuarcılık, ulusal ve global anlamda sıçrayış yaşadı. Kurumlar, markalar sektöre yön veren gelişmeleri ve aktörleri online fuarcılıkla takip etmeyi tercih ediyor. Yurtdışından yoğun bir talebin olduğunu, dünyanın her yerinden 50’den fazla ülkeye hizmet verdiklerini belirten Özdemir, “Hibrit fuarcılığı dünyanın her yerine sunmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 50 ülkeden fazla portföyümüzün olacağını tahmin ediyorum.  Bununla birlikte 10 kat büyüme beklediğimizi de söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR