USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

10 Temmuz 2018 09:14

UNIQ Açıkhava Film Festivali'nde Bağımsız Sinema Fırtınası

UNIQ Açıkhava Film Festivali Temmuz ayında içeriği tamamen bağımsız sinemanın güzel örneklerinden oluşan 10 filmlik bir programla sanatseverler için büyülü gecelere ev sahipliği yapmaya devam edecek...

UNIQ Açıkhava Film Festivali'nde Bağımsız Sinema Fırtınası

Yemyeşil doğasını açık havada konforla buluşturan UNIQ İstanbul’un 'Başka Sinema' iş birliğiyle gerçekleştirdiği Açıkhava Film Festivali tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayında Oscar’a damgasını vuran The Shape of Water, Oscar’a 5 dalda aday olan Loving Vincent ve ses getiren yapım Lady Bird gibi birbirinden iddialı yapımlarla UNIQ’in Temmuz ayı programı da dopdolu.

Seyircilerin doğayla iç içe ve ev rahatlığında film izlemenin keyfine vardığı UNIQ Açıkhava Film Festivali’nin Temmuz ayı programı, Akademi Ödüllü dahi yönetmen, Martin McDonagh’ın unutulmaz filmi Three Billboards Outside Ebbing Missouri ile başlıyor. Sinemaseverlerin beğenisine sunulacak filmlerin arasında, ödüllü ve çok konuşulan yönetmenler; Januz Metz, Armando Iannucci,  Tony Gatlif, Ingmar Bergman ve Lynne Ramsay’in filmlerinin yanı sıra Türk sinema sektörünün öne çıkan isimlerinden Onur Saylak ve Ümit Ünal’ın filmleri de yer alıyor. 11 Eylül Salı günü sona erecek UNIQ Açık Hava Film Festivali’nde sinemaseverler, yeşilin kucağında izledikleri filmin tadını ister minderlerde ister şezlonglarda, yaz boyu çıkarabilecekler. Filmlerin biletlerine www.biletix.com adresinden, festival programına ait tüm detaylara da www.uniqistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.

İşte Temmuz ayında seyirciyle buluşacak filmler

1 Temmuz Pazar

Three Billboards Outside Ebbing Mossouri

3 Temmuz Salı

Borg vc McEnroe

5 Temmuz Perşembe

Fanny ve Alexander

10 Temmuz Salı

Daha

12 Temmuz Perşembe

A Fantastic Woman

15 Temmuz Pazar

You Were Never Really Here

17 Temmuz Salı

The Death of Stalin

22 Temmuz Salı

Isle of Dogs

24 Temmuz Salı

Sofra Sırları

29 Temmuz Pazar

Djam

31 Temmuz Salı

Suburbicon

Başka Sinema Direktörü Azize Tan

"Hem içerik hem de teknik anlamda daha da zenginleşerek yaz boyu süren bir festivale dönüştü"

"UNIQ Açıkhava Film Festivali’nin bu yıl ikincisi gerçekleşiyor. Daha önceki yıllarda açıkhava gösterimleri şeklinde gerçekleşen etkinlik hem içerik hem de teknik anlamda daha da zenginleşerek yaz boyu süren bir festivale dönüştü. Başka Sinema olarak bu festivalin programını hazırlamaktan büyük keyif alıyoruz. Sezonun en iyi filmlerinin yer aldığı program kapsamında geçen yıl Altın Palmiye kazanan Kare, bu yıl Yabancı Dilde Oscar kazanan Muhteşem Kadın, Berlin’de En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Wes Anderson’dan Köpek Adası gibi filmlerin yanı sıra Kısa Film Gecesi, Korku Gecesi, Animasyon Gecesi gibi artık gelenekselleşen temalarımız ve özel etkinliklerimiz var. Ingmar Bergman’ın 100. doğum yılı nedeniyle bu yıl hiçbir başka etkinlikte gösterilmeyen Fanny ve Alexander’ı açıkhavada izleme şansına kavuşacak izleyiciler. Sofra Sırları, Daha, İşe Yarar Bir Şey ve Kelebekler gibi gösterdiğimiz yerli filmler yönetmen veya oyuncularının katılımlarıyla ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek. Seyirciler 5 Haziran’dan 11 Eylül’e kadar sürecek bu festival kapsamında gösterilecek filmlerle ilgili tüm bilgilere festival kataloğundan ulaşabilir."

UNIQ İstanbul Genel Müdürü Sonay Yücel

"sinema gecelerimizi 3.5 ay süren bir açıkhava film festivaline dönüştürdük"

"2015 yazında UNIQ İstanbul’da açıkhavada film gösterimi yapma fikri ile yola çıktık. Yolumuz Başka Sinema ile kesişti. 1 ay süren, 10 filmlik bir program hazırladık. İçerik tamamen bağımsız sinemanın güzel örneklerinden oluşuyordu. Beklemediğimiz bir ilgi ile karşılaştık. 200 kişilik kapasitenin yeterli olacağını düşünmüştük ama yoğun ilgiden dolayı kapasiteyi artırmak durumunda kaldık. İlk senenin deneyimiyle ikinci sene kapasitemizi 350’ye çıkardık. 3 ay süren, 30 filmlik bir program oluşturduk. 3. Senede Azize Tan’ın da Başka Sinema direktörü olmasıyla beraber sinema gecelerimizi 3.5 ay süren bir açıkhava film festivaline dönüştürdük. Seyircinin ilgisiyle seyirci kapasitesi 4 yıl içinde 200’den 500’e çıktı. Kendimiz bir açıkhava festivalinden ne bekliyorsak seyirciye o konforu sunmayı önemsiyoruz. Film seçkisiyle ön plana çıkan festivalde seyircilerimiz, rahat şezlonglarda barımızdan aldıkları içecekleri yudumlayıp, ağaçların arasında serin bir ortamda sezonun en iyi filmlerini izleyecekler."

EN ÇOK OKUNANLAR