USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

06 Temmuz 2017 14:33

Tarihi binalar inovatif boyalarla korunuyor

Haydarpaşa Garı, Kılıç Ali Paşa Garı, Hünkar Kasrı ve Galatasaray Üniversitesi… Farklı sebeplerle büyük bir bölümü yanan tarihi binalar... Ülkemiz tarihi yapılar bakımından bir açık hava müzesi özelliği taşımasına rağmen ne yazık ki bu yapıların korunmasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Tarihi yapılardaki duvarları değiştirme imkanı olmadığından, bunların yangına dayanıklı hale getirilebilmesi için uygulanabilecek en iyi çözüm, yangına dayanıklı boyalar kullanmak oluyor. Tarihi binaların korunma

Tarihi binalar inovatif boyalarla korunuyor

 

 

Uzertaş hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

Uzertaş’ın hizmet verdiği en önemli sektör yapı sektörüdür. Avrupa’dan özel boyalar, beton ve ahşap koruyucular, ahşap ve metal vernikleri ithal eden iç pazardan da boya ve yan ürünleri, yapı kimyasalları, toz boyalar, demir oksit pigmentler ve birçok farklı ürünü tedarik edip, toptan dağıtımını yapan bir şirketiz. İnşaat ve restorasyon projelerinde kullanılacak ithal boya ve yalıtım ürünlerinin tanıtım ve tedarikini yapıyor, doğru yerde, doğru ürünün ne şekilde kullanılacağına dair ilgili personele eğitimlerimizi veriyoruz.

Karaköy Perşembe Pazarı’nda başlayan ticari faaliyetimizi 1984 yılından 2008’e kadar Gümüşsuyu’ndaki merkezimizde sürdürdük. Son 9 yıldır da Tuzla Birlik OSB’de kendi şirket bina ve depomuzda çalışmaya devam ediyoruz…

Uzertaş, Türk boya pazarını ilk Avrupa boya ile tanıştıran firmadır. Belçika'dan Trimetal boyalarını ithal ederek Türkiye ve K.K.T.C.'de uzun yıllar haklı bir başarı elde etmiştir. Akzo Nobel'in Trimetal markasını satın almasının ardından Uzertaş; yeni markaları bünyesine katarak, Almanya’dan Beeck boyalarını, Danimarka’dan PPG çatısı altındaki Bondex ahşap koruma boya ve verniklerini, İngiltere’den Incralac ve yenilikçi dış cephe anti graffiti sistemlerini Türkiye pazarına sunmaya devam etmektedir. Ayrıca iç piyasadan da 2016 yılında 'Marshall Tüm Türkiye Proje Ana Bayiliği Sorumluluğu'nu üstlenmiş bulunuyoruz. Tüm boya çeşitlerimizde deneyimli ekibimizle sadece boya değil, projelere uygulama hizmeti de veriyoruz. 

Firmamızın en büyük özelliği bünyesindeki markalara kendi markası gibi sahip çıkması ve marka bilinirliğini sağlamak için eğitim, fuar ve reklam faaliyetlerine önem vermesidir.

 

"İnovasyon sadece üretimin artırılması için değil sağlık, konfor ve estetik için de gereklidir. Biz bu amaçla yapı sektöründe bütün dünyada uygulanan teknolojileri yakından takip ederek en uygun biçimde Türk firmalarının kullanımına sunuyoruz..."

 

İnovatif ürünleriniz neler? 

İnovasyon sadece üretimin artırılması için değil sağlık, konfor ve estetik için de gereklidir. Biz bu amaçla yapı sektöründe bütün dünyada uygulanan teknolojileri yakından takip ederek en uygun biçimde Türk firmalarının kullanımına sunuyoruz. Her biri inovatif ve teknik üstünlüğe sahip Beeck, İncralac (metal verniği), Nu-Guard AG (anti graffiti)’i inşaat firmalarımıza tavsiye ediyoruz. Bu ürünler içerisinde özellikle Nu-Guard AG, İngiltere’de graffitilere karşı geliştirilmiş en dayanıklı koruyucudur. Nu-Guard AG tek başına anti graffiti kaplaması olarak tüm graffiti çeşitlerine ve afiş yapıştırıcılarına karşı tuğla, çimento, sıva, taş, ahşap ve plastik yüzeylerde koruma sağlar.

Nu-Guard AG yüzeye uygulandıktan sonra artık hiçbir şey yüzeye yapışmaz. Her türlü boyaya, permanent kalemlere ve asitlerin çoğuna dayanıklıdır. Sadece su ile temizlenebilir. Uygulanan yüzey, daha sonraki graffiti ve afiş uygulamalarına karşı geride hiçbir iz bırakmadan kalıcı koruma sağlar. Nu-Guard AG günümüzde piyasada bulunabilecek en ekonomik ve en kolay kullanımlı anti graffiti ürünüdür.

İnovatif ürünlerimizden bir diğeri olan Nu-CRYL renk güçlendirici ürünümüz de yatay ve dikey yüzeylerde ıslak görünüm verir. Yüzeyin uzun süre temiz kalmasını sağlayan ürün, temizleme işlerinde yüksek oranda azalma sağlar. 

 

Tarihi eser temizliği hakkında bilgi verir misiniz?

Bilindiği üzere tarihi eser temizlik uygulamalarında en önemli husus uygulama yapılan yüzeyin hiçbir şekilde zarar görmemesidir. Biz de bu amaçla tarihi yapıların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde nakli için aktif potasyum silikat esaslı, mineral bazlı Beeck boyasını kullanıyor, SP Plus ile koruyoruz. JOS temizlik sistemi taş, metal, ahşap gibi yüzeylerde kullanılabilen ve yüzeylerde hiçbir bozulmaya yol açmayan bir yöntemdir. Bu yöntemle T.C. Kültür Bakanlığı binası, taş yüzeyleri olmak üzere birçok resmi kurumun restorasyonunu sosyal sorumluluk çerçevesinde başarıyla tamamladık 

 

 

"Tarihi eser temizlik uygulamalarında en önemli husus uygulama yapılan yüzeyin hiçbir şekilde zarar görmemesidir. Biz de bu amaçla aktif potasyum silikat esaslı, mineral bazlı beeck boyasını kullanıyor, SP Plus ile koruyoruz..."

 

Tarihi yapıları korumaya yönelik çalışmalarınız nelerdir?

Ülkemiz tarihi yapılar bakımından bir açık hava müzesi özelliği taşımasına rağmen ne yazık ki korunmalarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Haydarpaşa Garı, Kılıç Ali Paşa Garı, Hünkar Kasrı ve Galatasaray Üniversitesi gibi farklı sebeplerle büyük bir bölümü yanan tarihi binalarda duvarları değiştirme imkanı olmadığından, uygulanabilecek en iyi çözüm olarak yangına dayanıklı boyalarla boyanmasını öneriyoruz. Bu şekilde mevcut olan koruma gücü arttırılabilir ve telafisi mümkün olmayan kayıplar önlenebilir. 

 

BUGÜNE KADAR HANGİ DİNİ MEKANLARDA ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİNİZ?

"Dini yapıların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde nakli için aktif potasyum silikat esaslı, mineral bazlı Beeck boyasını kullanıyor, SP Plus ile koruyoruz. Bu şekilde yaptığımız işlere Çamlıca Cami, II. Mahmut Türbesi, Ataşehir Mimar Sinan Camii, Edirne Büyük Sinagog, Panayia Rum Kilisesi, Yenikapı Mevlevihanesi ve Pargalı İbrahim Paşa Külliyesi, Tarihi Beyazıt Hamamı ve Hürrem Sultan Hamamı’nı örnek verebilirim."

EN ÇOK OKUNANLAR