USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

24 Mayıs 2017 10:31

Seyyit Bozdoğan Retrospektifi: 'Doğadan Beden Manzaralarına'

Seyyit Bozdoğan Retrospektifi: 'Doğadan Beden Manzaralarına'

İş Sanat Kibele Galerisi, ressam Seyyit Bozdoğan’ın 50 yılı aşan sanat yolculuğunu gözler önüne seren retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının insan bedenine, doğaya, soyutlamaya ilişkin temalarla uzun yıllardır devam eden uğraşını gözler önüne seren sergide ziyaretçiler, hem Seyyit Bozdoğan’ın benzersiz üslubuna ve ustalığına şahit olacak hem de Bozdoğan'ın resminin geçtiği aşamaları gözlemleme imkanı bulacak.

 

İlk dönem eserleri 'Vücut Manzaraları' başlığı altında toplanabilen Seyyit Bozdoğan, insan ve doğanın bölünmez bir birlik oluşturduğunu vurguluyor. Sanatçı, bu fikrin çocukluğundan beri kendisini çok etkilediğini, “Manzaraya insansal bir ifade verme, insan vücudunu manzara gibi görme ve boyamanın, çocukluğumda beni oldukça etkileyen, Anadolu’daki doğa yaşantımla ilişkisi var. Bu nedenle bulut, kaya, toprak tabakaları gibi doğa öğeleri resimlerime zorlamadan soyutlaşarak girerler. Gerçek anlamda resim yapmaya başlamadan önce, manzaraların yansıttığı çeşitli atmosferleri insan yüzlerinde veya insan bedeninde resimsel elemanlarla ifade edebilir miyim diye düşünürdüm” sözleriyle ifade ediyor.

 

Seyyit Bozdoğan'ın son dönem çalışmalarının ise yeni teknik araç ve yöntemlerin kullanılması açısından, vücut manzaralarından epeyce farklı olduğu görülüyor. Ressamın eski çalışmalarında doğa tahribatını canlandıran somut şekillerin yerini, yeni çalışmalarında soyut desenler alıyor. Seyyit Bozdoğan'ın yıllar içindeki şaşırtıcı değişimine karşın muhafaza ettiği süreklilik ve içsel tutarlılığa tanıklık edeceğiniz sergi, 4 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

 

EN ÇOK OKUNANLAR