USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

19 Ocak 2017 11:45

Morissette'in eski finans müdüründen dolandırıcılık itirafı

Kanadalı pop müzik şarkıcısı Alanis Morissette'in eski finans müdürü Jonathan Todd Schwartz, şarkıcıdan 4,8 milyon dolar çaldığını itiraf etti.

 Morissette'in eski finans müdüründen dolandırıcılık itirafı

 

ABD'li savcılardan yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılıkla suçlanan ve 2009-2016 yıllarında Morisette'in finans müdürlüğü görevini yürüten Schwartz, sanatçının hesabından 4,8 milyon doları kendi hesabına geçirdiğini kabul etti.

 

7 milyon doları kendi hesabına geçirmiş

 

ABD'nin Los Angeles kentindeki federal mahkemede görülen davada hakim önüne çıkan Schwartz, Morisette'den 4,8 milyon dolar, ismi açıklanmayan diğer ünlülerden ise en az 2 milyon dolar olmak üzere yaklaşık 7 milyon doları kendi hesabına geçirdiğini söyledi.

 

4-6 yıl hapis cezası bekleniyor

 

Schwartz'ın 4 ila 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

 

Geçen yıl farkına varmıştı

 

Morisette, geçen yıl yeni bir finans müdürünü işe aldıktan sonra hesabında büyük açıklar olduğunun farkına varmasının ardından Schwartz'ın şahsına ve eski şirketi GSO'ya zimmetine para geçirme suçlamasıyla 15 milyon dolarlık dava açmıştı.

 

"Şok" açıklaması

 

GSO, soruşturmanın ardından yayımladığı açıklamada, Schwartz'ın parayı savurgan bir hayat yaşamak için kullandığının ortaya çıkmasıyla "şoka" uğradıklarını ifade etmişti.

 

Dava düşmüştü

 

GSO ve Morissette arasında anlaşmaya varılmasının ardından Kanadalı şarkıcı davayı düşürmüştü.

 

Schwartz'ın davasının 1 Şubat'taki duruşma ile sonuca bağlanması bekleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR