USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

11 Mayıs 2017 11:49

Monte Carlo Balesi konservatuvar öğrencileriyle buluşuyor

Dünyaca ünlü Monte Carlo Balesi dansçıları, İstanbul'da konservatuvar öğrencileriyle bir araya gelecek.

Monte Carlo Balesi konservatuvar öğrencileriyle buluşuyor

 

"Göl-Kuğu Gölü'ne İthafen" gösterisi için önümüzdeki hafta İstanbul'a gelecek Monte Carlo Balesi, gösteri öncesinde İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü öğrencileriyle buluşacak.

 

Monte Carlo Balesi dansçıları, artistik direktörü Jean-Christophe Maillot ve Monte Carlo Balesi'nin eski dansçılarından, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçısı balet Melih Mertel, Zorlu PSM Ana Tiyatro sahnesinde kurulacak bale stüdyosunda öğrencilere özel bir ders verecek. Derste, profesyonel dansçılarla genç bale öğrencileri aynı stüdyoyu paylaşma şansı yakalayacak.

 

Monte Carlo Balesi'nden "Göl - Kuğu Gölü'ne İthafen", ünlü koreograf ve yönetmen Jean-Christophe Maillot'nun "Kuğu Gölü"ne getirdiği çağdaş yorumla İstanbul'da sahnelenecek. Gösteri, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin (PSM) işbirliğiyle 16-17 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM Ana Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak. 

 

"Göl - Kuğu Gölü'ne İthafen"de Siegfried ve Odette'in zamana meydan okuyan hikayesi, çarpıcı sahne tasarımı ve kostümlerle sahnelenecek. Gösterinin sahne tasarımı görsel yönetmen Ernest Pignon-Ernest, kostümler ise Philipe Guillotel tarafından hazırlandı.

 

MONTE CARLO BALESİ HAKKINDA

 

Kökleri, Sergei Diaghilev önderliğinde 1909 yılında atılan ve tüm dünyada bale sanatına yeni bir anlam katarak çığır açan Ballets Russes Topluluğu'na dayanan Monte Carlo Balesi, 1985 yılında H.R.H. Hannover Prensesi'nin isteğiyle kuruldu. 1993 yılından bu yana Jean-Christophe Maillot'nun yönetimindeki topluluk, 50 başarılı dansçıdan oluşuyor. Monte Carlo Balesi, Jean-Christophe Maillot'nun 20 yılı aşkın süredir hazırladığı Vers un pays sage (1995), Roméo et Juliette (1996), Cendrillon (1999), La Belle (2001), Le Songe (2005), Altro Canto (2006), Faust (2007) ve LAC (2011) gibi gösterileriyle günümüzün en önemli topluluklarından biri haline geldi. Monaco Prensliği Kültür Nişanı, Sanat Madalyası ve Legion d'Honneur nişanının da sahibi olan Jean Christophe Maillot, aynı zamanda dans dünyasının uluslararası çaptaki en önemli etkinliği sayılan Monaco Dans Forumu'nun da kurucusu. Maillot, 2015 senesinde Hırçın Kız ile "En İyi Performans" da dahil olmak üzere üç farklı dalda Moskova Altın Maske'ye layık görüldü.

 

DHA

EN ÇOK OKUNANLAR