USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

11 Temmuz 2017 17:19

Milli İradenin Yükselişi Sergisi açıldı

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi İzmirliler ile buluştu.

Milli İradenin Yükselişi Sergisi açıldı

 

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" İzmirliler ile buluştu.

 

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Konak Meydanı'ndaki sergi, 17 Temmuz Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

 

Sergide İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

 

"Allah bir daha yaşatmasın"

 

Sergiyi gezen İzmirli Tarık Önder, çok güzel fotoğraflar çekildiğini belirterek, "Allah bir daha yaşatmasın böyle şeyler, böyle fotoğraflar da çektirtmesin inşallah." dedi.

 

Tarık Önder'in eşi Esra Önder de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman arkasında olduklarını ifade ederek, "Özal'ı öldürttüler, Menderes'i de öldürttüler ama onu yedirmeyeceğiz Allah'ın izniyle. Başkan da olacak Allah'ın izniyle." diye konuştu.

 

"O anları yaşatıyor"

 

Sergide 15 Temmuz darbe girişiminin acı anlarını bir kez daha yaşadıklarını belirten Metin İnkaya da şunları kaydetti:

"Ölenlere rahmet diliyoruz, bizim için canlarını feda ettiler, tekrar Allah rahmet eylesin diyoruz. Bu duyguyu bu fotoğraflarla bize yaşatanlara Anadolu Ajansına da teşekkür ediyoruz."

 

"Herkesin görmesi gerek"

 

Emekli İsmet Yıldırım da serginin darbe girişiminde yaşananları tüm boyutlarıyla ortaya koyduğuna dikkati çekerek, "Serginin darbe girişiminin anlaşılmasına büyük katkı yapmasını bekliyorum. Bütün Türkiye'de bu fotoğraflar böyle yaygın olmalı. O zaman bu darbe girişiminde çok haberi olmayan vatandaşlarımız olayı anlayacaktır çünkü o gün televizyon izleyemeyen, o anda çalışan vatandaşlarımız vardı. Onların bunları görmesi lazım." ifadelerini kullandı.

 

Darbe girişimi gecesinde yaşananları unutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Can Demir ise "Ömrümüzün sonuna kadar o geceyi unutmayacağız, En uzun yaşadığımız gece o geceydi, bitmek bilmedi. Allah bize bir daha böyle bir gece yaşatmasın." diye konuştu.

 

"Çok anlamlı bir sergi"

 

Anadolu Ajansının oldukça anlamlı bir sergi açtığını dile getiren emekli Müslüm Yılmaz da "Bu sergiyi Türkiye'nin her yerinde herkesin görmesi ve duyarlı olması gerekiyor. Bu sergiyi düzenleyenleri kutluyorum." dedi.

 

Öğrenci Bensu Taşöz ise sergilenen fotoğrafları beğendiğini aktararak, etkinliğin İzmir'de olmasını anlamlı bulduğunu, insanların dikkatini çektiğini, yaşananları unutturmadığı, hatırlattığı için önem taşıdığını kaydet

EN ÇOK OKUNANLAR