USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

24 Mayıs 2017 11:35

Karnaval coşkusu tüm Adana’yı sardı

Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde yarattığı mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye’nin ve dünyanın yaşaması fikriyle ortaya çıkan 'Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' bu yıl da on binlerce insanı Adana’da buluşturdu...

Karnaval coşkusu tüm Adana’yı sardı

Yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce kişiyi Adana’da buluşturan karnavalda, eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer aldı. 50 binden fazla kişinin katıldığı, Kolpa ve Pandora gruplarının verdiği konserde ise eğlence zirveye ulaştı. Redd grubu ve Umut Kuzey’in konserleri de büyük ilgi çekti.

 

Karnaval etkinlikleri arasında yer alan kostümlü karnaval koşusu da renkli görüntülere sahne oldu. Koşuya katılanlar hazırladıkları ilginç kıyafetleriyle 800 metrelik parkurda koşarken karnaval ruhunu en iyi şekilde yansıttılar. Karnavalda ayrıca Anne Baba Çocuk Koşusu ile  10 kilometrelik 'Ödüllü Halk Koşusu' da düzenlendi. 5 yıldır düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı aynı zamanda Adana’da büyük bir ekonomik canlanma da yaşattı. Karnaval alanında kurulan stantlarda portakal çiçeği temalı el yapımı ürünlerin satışlarında patlama yaşandı.

 

ALİ HAYDAR BOZKURT: “KARNAVAL HALKIN KARNAVALI OLDU”

Portakal çiçeklerinin kokuları eşliğinde baharı karşılamak üzere insanları Adana’da buluşturan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, son 2 yıldır kortej olmamasına rağmen halkın karnavala sahip çıktığını belirterek, “Yola çıkarken hedeflediğimiz gibi karnaval artık halkın karnavalı. Çok daha uzun bir süre için hedeflediğimiz konuma, 5 yıl gibi bir sürede ulaşmayı başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

ATTİLA ÖZDEMİROĞLU ANISINA

Geçen yıl aramızdan ayrılan ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu,  Mimar Sinan Amfi Tiyatro’da adına düzenlenecek konserle anıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen konserde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin, Attila Özdemiroğlu bestelerini seslendirdiler. Karnaval etkinleri kapsamında Adana Atatürk Parkı içinde 'Aşk ve Sadakat Köprüsü' de açıldı. Çok sayıda Adanalının katıldığı açılıştan sonra asma kilitler köprünün korkuluklarına bağlanarak anahtarları suya atıldı.

 

 

KOSTÜM TASARIM YARIŞMASI

'Kostüm Tasarım Yarışması' her yıl olduğu gibi yine büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu yansıtan kostümler arasından Adana’dan Cemre Yiğitşahin’in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İkinci İstanbul’dan Oğuz Şahin olurken, üçüncülüğü İstanbul’dan Ezgi Gülmen elde etti.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR