USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

24 Mayıs 2017 11:16

İş dünyasının seramiğe gönül veren isimleri ilk sergisini açıyor

Onlar, yıllardır iş dünyasının farklı alanlarında çalışan isimler. Kimi doktor, kimi iş kadını, kimi iletişimci... Onları birleştiren tutkularıysa seramik. Seramiğe amatör olarak gönül veren ve kendilerini çömlekçiler olarak tanımlayan bu beş ismin sergisi, 2 Mayıs'a kadar Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Bümed’in Sergi Salonu’nda sergileniyor olacak. Çömlekçiler zaman zaman çamuru elle şekillendirerek çalışsalar da esasen çömlekçi tornası ile binlerce yıllık bir sanat türünün büyüsüne

İş dünyasının seramiğe gönül veren isimleri ilk sergisini açıyor

DEMET SÖNMEZ

Demet Sönmez, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansına Mimar Sinan Üniversitesi Çağdaş Sanatlar ve Batı Sanatı Tarihi Bölümü’nde başladı ve 1997 yılında tamamladı. Lise ve üniversite yıllarında özellikle resim alanında çalışmalar yaptı ve Tekel’in açtığı resim yarışmasında ödül aldı. Seramik çalışmalarına 2013 yılında torna dersleri alarak başladı. İş hayatına Faik Sönmez firmasında yönetici ortak olarak devam etmektedir.

 

DEMET GÖĞÜŞ

1964 yılında Ankara’da doğdu. 1988 yılında Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.1989-1994 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde anestezi ve reanimasyon bölümünde uzmanlığını tamamladı. Halen Florence Nightingale Gayrettepe hastanesinde anestezi doktoru olarak çalışmaktadır. 2001-2003 yılları arasında Caferağa Medresesi ve Ayla Makas atölyesinde ebru çalışması yaptı. 2015 yılından beri torna seramik çalışması yapmaktadır.

 

MURAT ÖNGÖR

1970’te İzmir’de doğdu. 1993’te Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Kariyerine Coopers & Lybrand’de auditor olarak başladı. 1997-2006 yılları arasında Motorola’da Finans ve Ülke Müdürü olarak görev aldı. Halen kurucularından olduğu Sonorous Ses ve Görüntü Sistemleri'nde çalışmaktadır. 2014 yılından beri torna seramik çalışması yapmaktadır.

 

SERRA SOYSAL

1967 yılında İstanbul’da doğan Serra Soysal, yüksek eğitimini iletişim alanında Clark University ve University of Pennsylvania’da tamamladı. Uzun yıllar Türkiye’de televizyon sektöründe araştırmacı ve yönetici olarak çalıştı. 2010 yılından bu yana seramikle ilgilenmektedir. Pano, heykel tarzı çalışmalardan sonra son yıllarda ağırlıkla torna çekerek çamura şekil vermeye yönelmiştir. Torna dersleri almayı sürdürmektedir. 2016 İstanbul Seramik Sanat Günleri Karma Sergisi'nde çalışmalarını sergilemiştir.

 

ŞULE YAZGAN

Şule Yazgan 1967 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Pediatri uzmanlık eğitimini almak için gittiği ABD’de seramik sanatı ile tanıştı. Nuray Ada’nın seramik atölyesinde 2003 yılında başladığı torna eğitimine 2014’ten bu yana kendi atölyesinde devam etmektedir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR