USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

31 Ağustos 2017 14:36

'Hareket'e sanatsal bir bakış açısı

Bu yıl 12’ncisi 14-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary Istanbul’un katılımcı listesi açıklandı. Türkiye’nin çağdaş sanat alanındaki en önemli markası haline gelen Contemporary Istanbul, bu sene önceki yıllardan farklı olarak, 15. İstanbul Bienali’yle eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri de bir araya getirecek olan CI 20

'Hareket'e sanatsal bir bakış açısı

Meral Erdoğan / [email protected]

 

Sanatsal içerik, estetik tavrı, VIP Programı ve ziyaretçi memnuniyetine yönelik hizmet farkı ile kendini diğer fuarlardan ayırmayı başaran Contemporary Istanbul’un 2017 Dialogues programında ana tema olarak 'movement'/ 'hareket' belirlenmiş. 'Hareket'e sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşan CI Dialogues boyunca, günlük hayatın temelinde yer alan teknoloji, mimari, mekan, tasarım konularının işlendiği ve alanlarında önde gelen mimar, tasarımcı, akademisyen, teorisyen, sanat profesyoneli, sanatçı ve koleksiyonerlerin katılımıyla bir dizi panel gerçekleştirilecek. 


Beş yıldır düzenlenen ve bilim ile teknolojinin kesişim noktasında yer alan güncel sanat eserlerine dayanan Plugin’de ise Ceren ve Irmak Arkman’ın küratörlüğünde yeni medya sanatının dikkat çeken eserleri sergilenecek. 


Mimari konsept tasarımının Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından kurgulandığı CI 2017’nin dikkat çekici bölümlerinden biri de küratörlüğünü Prof. Hasan Bülent Kahraman'ın üstlendiği ve Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilecek olan Beşinci Element Heykel Sergisi. Contemporary Istanbul Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI 2017’yle ilgili merak edilenleri Platin'in Eylül sayısında anlattı.

 

İyi Okumalar...

EN ÇOK OKUNANLAR