USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

18 Mart 2017 11:49

Fas'ta 14. Uluslararası Göçebe Festivali

Fas'ın sahra bölgesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Göçebe Festivali, yerel ve yabancı grupların geleneksel dans ve müzik gösterileriyle devam ediyor.

Fas'ta 14. Uluslararası Göçebe Festivali

 

Fas-Cezayir sınırında yer alan Zagora kentine bağlı Emhamid Gazlan kasabasındaki 14. Uluslararası Göçebe Festivali'nin ikinci gecesinde sahra müzikleri gösterisi sunuldu.

 

Müzik ve dans gösterisi, Batı Sahra bölgesinden festivale katılan ve bu coğrafyanın geleneksel "Hassani" müziğini temsil eden Mevlud Jaba'nın performansıyla başladı. 

 

Mali'den katılan müzik grubu "Terakaft" da bu ülkenin sahra bölgesinde yaşayan Berberilerin geleneksel "Dendi" müziğinden örnekler verdi.

 

Faslı müzisyen Jaba, yaptığı açıklamada, bölgesine has "Hassani" müziğini festivalde sanatseverlerle paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Berberi dilinde "karavan" anlamına gelen Terakaft'ın solisti Sanou Ag Ahmet ise "Dendi"nin romantik bir müzik stili olduğunu ifade etti.

 

Şarkılarında genellikle sahradaki yaşamı ve gelenekleri yansıtmaya çalıştıklarını anlatan müzisyen, "Bu tür festivallerde hem bölgemizi temsil ediyor hem de diğer kültürleri tanıma fırsatı elde ediyoruz." diye konuştu.

 

Festivalde, geleneksel müzik ve dans gösterisinin yanı sıra çöl insanının yaşamından kesitlerin sunulduğu birçok kültürel faaliyet gerçekleştiriliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR