USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

08 Eylül 2017 09:41

Deriden’in Zafer Müzesi’nde Çanakkale Destanını tekrar yaşayın

Milletimizin tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi, sadece yıl dönümlerinde değil milli birlik ve beraberlik bilincimizi geliştirmek üzere her zaman hatırlanması gereken bir destan. Bu muhteşem destanın yazıldığı Çanakkale’ye henüz gitme fırsatı bulamayanları ise şimdi İstanbul’da çok özel bir müze ağırlıyor...

Deriden’in Zafer Müzesi’nde Çanakkale Destanını tekrar yaşayın

 

Deriden mağazalarının yıllar boyunca topladığı yüzlerce koleksiyon parçasının sosyal sorumluluk anlayışı içinde ücretsiz sergilendiği Çanakkale Sergisi görenleri büyülüyor.   
Halkımıza milli mücadele ruhunu aşılayan, daha sonraki yıllarda gerçekleşen Kurtuluş Savaşımızın ön sözü olarak nitelenen ve 57 bin şehit verip bir nesli kaybederek kazandığımız Çanakkale Zaferi ile milli birlik ruhunu yaşamak için İstanbul’da da ziyaretinizi bekleyen bir müze bulunuyor. 


Vatan savunması için verilen, dünyada emsali görülmemiş bir mücadelenin hatıralarıyla dolu olan sergide savaş esnasında kullanılan tüfek, tabanca, kama, kılıç, bıçak, ecza malzemeleri, mutfak araç gereçleri, askerlerin giymiş olduğu üniforma ve kıyafetler, mektuplar, bayraklar ve daha yüzlerce parça bulunuyor. Deriden'in, yıllar süren çabalarla topladığı nadide koleksiyon parçalarının, bu konuda tezi olan Tarih Bölümü mezunu 1. Dünya Savaşı üzerine doktorasını yapan Yusuf Köylü ile birlikte 8 aylık bir çalışma sonucu sergilemeye başladığı sergi, özellikle okullar için özel programlar gerçekleştiriyor. Ziyaret eden öğrencilerin duygulu bir Çanakkale belgeseli ile bilgilendirildiği programın sonunda tüm çocuklara çalışma bilinci aşılayan kitaplar hediye ediliyor. Çanakkale Savaşı’nda destan yazan 5. orduyu kuran, o zamanki Başkumandan Vekili Harbiye Nazırı Enver Paşa’nın yanında zaferin mimarı olan Anafartalar Kahramanı Yarbay Mustafa Kemal ve isimleri neredeyse hiç anılmayan Kuzey Cephe Komutanı Esat Paşa, Güney Cephe Komutanı Vehip Paşa, Deniz Sahası Komutanı Cevat Paşa gibi diğer unutulmaz komutanlar da hediye edilen küçük broşürlerle tanıtılıyor.  


Ortaköy’deki Deriden mağazasının alt katında bulunan sergi, hafta içi her gün 10.30-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Okul ziyaretleri için ise önceden 0507 558 3279 numaralı telefondan randevu almak gerekiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR