USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

15 Mart 2017 11:50

Başkent 'ARTANKARA' ile sanata doyacak

Resimden heykele, fotoğraftan özgün baskı ve seramiğe çağdaş sanatın en yeni ve değerli örneklerinin görülebileceği ve 20 ülkeden yüzlerce sanatçının katılacağı ARTANKARA ile Başkentliler sanata doyacak.

Başkent 'ARTANKARA' ile sanata doyacak

 

Resimden heykele, fotoğraftan özgün baskı ve seramiğe çağdaş sanatın en yeni ve değerli örneklerinin sergileneceği bu yılki "ARTANKARA" Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, aralarında Rusya, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere'nin de bulunduğu 20 ülkeden yüzlerce sanatçı katılacak. 

 

Birbirinden ilginç etkinliklere sahne olması beklenen "ARTANKARA" ile Başkentliler sanata doyacak. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Proje Koordinatörü Liudmila Capsamun, uluslararası sanat takviminde kalıcı yer edinmeyi hedefleyen, ATİS Fuarcılık tarafından üçüncü kez düzenlenen ARTANKARA'nın yabancı katılımcı yelpazesinin genişlediğini belirterek, Ankaralıları fuarın düzenleneceği 16-19 Mart tarihlerinde 10.00-20.00 saatlerinde ATO Congresium'a davet etti.

 

ZİYARETÇİ SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

 

Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Filipinler, Fransa, İsviçre, İtalya, İngiltere, İran, Gürcistan, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Kazakistan, Lihtenştayn, Macaristan, Makedonya ve Rusya'dan 600 sanatçı ile 48 galeri, müze, üniversite, sanat insiyatiflerinin aralarında yer aldığı toplam 108 kuruluşun ARTANKARA'da olacağını belirten Capsamun, şöyle konuştu:

 

"Resimden heykele, fotoğraftan özgün baskıya ve seramiğe çağdaş sanatın en yeni ve değerli örneklerinin görüleceği fuar, üçüncü yılında olmasına rağmen sanat aktörlerinin fikir alışverişinde bulunduğu, önemli bir platform haline geldi. Düzenlendiği ilk yıl olan 2015'te 17 bin, 2016'da ise 32 bin sanatseverin ortak buluşma noktası haline olan fuar, sanat piyasalarını hareketlendirdi. Bu yıl katılımcı sayısında olduğu gibi, ziyaretçi sayısında da artış bekliyoruz."

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Fuar süresince RC Gallery, Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi, Rotary ve LÖSEV tarafından dört ayrı sosyal sorumluluk projesi yürütüleceğini anlatan Liudmila Capsamun, RC Gallery'nin, "Blue Brush" adlı projesi kapsamında, fuar ziyaretçileri ile katılımcı sanatçıların, küçük tuvaller üzerine akrilik resimler yapacağını anlattı.

 

İMZA GÜNÜ, DİNLETİ VE DANS PERFORMANSLARI

Capsamun, bu resimler için yapılan bağışların Türk Eğitim Derneğinin eğitim bursuna devredileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Bağış olarak Blue Brush'a bırakılan çalışmalar ise düzenlenecek bir müzayedede satılacak, toplanan para yine TED'e iletilecek. Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi de özel ihtiyaçları olan çocuklar ile sanatçıları buluşturacak. Çocuklar ve sanatçılar beraber resim yapacaklar. Ayrıca fuarda bu sene iki ödül verilecek. 'Sanatçı Onur Ödülü', geçen yıl kaybettiğimiz Adnan Turani'ye, 'Sanata Katkı Onur Ödülü' ise Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi'ne takdim edilecek. Dört günlük fuar süresince sanatçılar, akademisyenler, sanat insiyatifleriyle gazetecilerin katılacağı söyleşi, imza günü, dinleti ve dans performansları da yapılacak."

EN ÇOK OKUNANLAR