USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Proje

04 Ağustos 2017 14:51

Tamzara dokuması kumaşlar yeniden hayat buluyor

Şebinkarahisar'ın 200 yıllık tarihi ‘Tamzara dokuması’nın tanıtımı için bu yıl ikincisi düzenlenen defile, Çalık denim tasarımcısı ve denim tasarımcılar derneği başkanı ahmet giray yılmaz’ın hazırladığı ‘his koleksiyonu’ adıyla tarihi tamzara mahallesi sokaklarında sergilendi...

Tamzara dokuması kumaşlar yeniden hayat buluyor

 

Şebinkarahisar'ın tarihi Tamzara mahallesinde 1800’lü yılların başından beri dokunan ve son dönemlerde unutulmaya yüz tutan Tamzara dokumasının yeniden ilçe ekonomisine kazandırılması amacıyla sokak defilesi düzenlendi. İlçenin yüzyıllardır dokumacılık yapılan bir yerleşim yeri olarak bilinen Tamzara mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen sokak defilesi ünlü modacı ve mankenlerin katılımı ile 1 Temmuz'da gerçekleştirildi. Ticari anlamda eski günlerini özleyen Tamzara dokumasının, Tamzara Mahallesi Güzelleştirme Derneği'nin yanı sıra Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Şebinkarahisar Belediyesi'nin de katkılarıyla organize edilen etkinliklerle, tekstil sektöründe geçmişte sahip olduğu konuma kavuşulması amaçlanıyor. 

 

3 BİN KİŞİ İZLEDİ

İlçede ikincisi düzenlenen Tamzara Defilesi ile Tamzara dokumasının hak ettiği o eski dönemdeki ününe kavuşması, tekstil ve moda sektöründe yerini alması hedefleniyor. Sokak defilesi hakkında açıklamada bulunan Dernek Başkanı Abdullah Dönmez, Tamzara Dokuması'nın 1800’lü yıllardan itibaren günümüze ulaşan özel bir dokuma olduğunu söyledi. Geçmişte Tamzara'daki her evde bir dokuma tezgahı olduğunu belirten Dönmez, “Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda şehitlerimize bu tezgahlarda kefen dokundu. Birçok alanda bu dokumalar kullanıldı. Biz de bu kültürel dokuyu devam ettirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği sokak defilesi öncesi Keman sanatçısı Ceren Aksan bir canlı performans sergiledi. Tamzara Mahallesi Güzelleştirme Derneği organizasyonuyla düzenlenen defileye Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Belediyesi de destek verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR