USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

26 Eylül 2016 11:25

İşte doların Moody's kararına ilk tepkisi...

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesi ardından piyasalar haftaya hareketli başladı. Dolar 2,99 civarında işlem görüyor, borsa sert düşüşte.

İşte doların Moody's kararına ilk tepkisi...


Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin yatırım yapılabilir en düşük seviyede olan kredi notunu bir kademe düşürerek spekülatif seviyeye çekmesi ardından dolar/TL haftaya yükselişle başladı.
 

Cuma günü 2,9550 seviyesinde seyreden dolar, Moody's'in kararının etkisiyle hafta sonu likit piyasada 3 lira seviyesini gördü. 

 

Dolar bankalararası piyasada yeni haftanın ilk işlem gününde 2,99 civarında seyrediyor.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekti, not görünümünü "durağan" olarak belirledi.

 

 

BORSA TEPETAKLAK

 

Borsa İstanbul, yüzde 4,4 düşüşle 76 bin 243 puandan güne başladı. Bankacılık endeksinde kayıp yüzde 5'in üzerinde.

 

Analistler, cuma günü, piyasalar kapandıktan sonra kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından pay piyasalarının yeni haftaya negatif bir başlangıç yaptığını, ancak ilk açılıştaki satış baskısının uzun soluklu olmayabileceğini belirtti. 

 

Piyasalarda daha çok küresel risk iştahının para giriş-çıkışı ve yön üzerinde ana belirleyici olacağını kaydeden analistler, BIST 100 endeksinde 76.000-77.700 bandı içinde dengelenme görülebileceğini tahmin ediyor.

 

FAİZ YÜZDE 10'U AŞTI

 

Gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz Moody's not indirimi ardından yüzde 10'u aşarak 10.01'e kadar yükseldi. 

EN ÇOK OKUNANLAR