USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

07 Şubat 2020 15:10

Galatasaray’ın taraftar tokeni "$GAL" arzı başladı

Taraftar etkileşim ve oylama platformu Socios.com, ilk Galatasaray oylamasını taraftar token arzı ile birlikte başlatıyor. Dünyanın dört bir yanındaki Cimbom taraftarları, bu oylama ile Galatasaray’ın Türk Telekom Stadı’nda resmi sahaya çıkış marşını seçecek.

Galatasaray’ın taraftar tokeni "$GAL" arzı başladı

$GAL taraftar tokenini kullanan taraftarlar, ilk oylamaya katılmaya hak kazanacak ve 5 seçenekten birini marş olarak seçecek. Oylamaya sunulan 5 seçenek ise şöyle:

Re Re Re Ra Ra Ra

Çocukluk Aşkımsın
Kupalara Layıksın
Şereftir Seni Sevmek
Şampiyonsun Galatasaray

Sadece $GAL sahibi taraftarlar oy vermeye hak kazanacak. Taraftarlar, Galatasaray taraftar tokenlerına Socios.com üzerinden ulaşabilecek. Taraftarlar ayrıca her katıldıkları oylamada ödül puanlar kazanacak. Bu puanlar, onlara daha sonra VIP bölümden maç izleyebilme, takım oyuncuları ve efsane isimlerle bir araya gelmek gibi eşsiz ve özel deneyimler yaşama hakkıyla birlikte takım için üretilen özel ürünlere sahip olma imkanı da sağlayacak. $GAL miktarına ve uygulama içi işlem ve aktif olma oranına bağlı olarak taraftarlar daha fazla ödül puanı kazanabilecek. 

Tamamı blockchain üzerinden

Tüm oylamaların güvenli ortamda düzenlenecek ve katılımın tamamı blokzincir üzerinden kaydedilecek ve değiştirilemez olarak uygulanacak. Böylelikle Galatasaray taraftarları gönül rahatlığıyla oy vererek anketlere katılabilecek ve sonuçlar her zaman şeffaf olacak.

Yüz binlerce adet Chiliz $CHZ ve limitli sayıda $GAL taraftar tokenı ocak ayında uygulama içi artırılmış gerçeklik tabanlı “Token Avı - Token Hunt” ile ücretsiz olarak dağıtılmıştı.

Günlük “Token Avı” sırasında $CHZ toplayan taraftarlar, bu tokenları $GAL taraftar token satın almakta da kullanabilecek.

Dijital dönüşüm vizyonu

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Dorukhan Acar, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Milyonlarca Galatasaraylı’nın taraftar oylamalarıyla sesini duyurabileceği ve aynı zamanda da kulüplerine gelir yaratabileceği bir sistemi sunmaktan gurur duyuyoruz. Gelişen teknolojileri göz ardı etmeyen ilklerin kulübü Galatasaray olarak Fransa, İspanya, İtalya ve İngiltere'den küresel rakiplerimiz ile birlikte taraftar tokenı sistemini başlatmak bize büyük bir heyecan veriyor. Dijital dönüşüm vizyonumuzun bir parçası olarak blokzincir teknolojisini efektif olarak kullanan dünyanın öncü kulüplerinden biri olmak bizim için önemli bir adım olacak.”

Socios.com CEO’su ve Kurucusu Alexandre Dreyfus ise Socios.com’daki Galatasaray taraftarlarının heyecanı ve coşkusunun eşi benzeri görülmemiş bir Duygu olduğunu belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk oylamayı başlatmaktan ve bu tutkulu taraftarları hayranı oldukları kulüple daha da yakınlaştırmaktan gurur duyuyorum. Socios.com, Galatasaray ve taraftarları arasındaki bağı daha da güçlendirerek, Galatasaray ile aralarında emsalsiz bir ilişki kurmalarını sağlayacak.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR