USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

25 Mayıs 2016 14:54

88 yıllık çınara duygusal veda

Kale Grubu'nun kurucusu İbrahim Bodur Okyay dün son yolculuğuna uğurlandı. 88 yaşında hayatını kaybeden duayen işadamının Fatih Camii'ndeki cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Soyadı gibi 'bodur' değildi. Tam tersine o bir devdi. Yerliydi, milliydi..." dedi.

88 yıllık çınara duygusal veda

Önceki gün 88 yaşında hayata gözlerini yuman Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Fatih Camii'ndeki cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Bodur'un cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra siyaset ve iş dünyasından da çok sayıda isim katıldı. Bodur'un cenazesi daha sonra Çanakkale'nin Çan ilçesine götürülmek üzere yola çıkarıldı. 

İTHAL DEĞİL, MİLLİYDİ...

Fatih Camii'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abdullah Gül de birer konuşma yaptılar. Bodur'u, imam hatipte okuduğu yıllardan tanıdığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Yerliydi, milliydi ve sürekli olarak bunun heyecanını duyan bir insandı. İthal malı değildi. Her alanda 'Ülkeme, milletime, vatanıma neler yapabilirim, neler katabilirim', gayreti içinde olan bir büyüğümüz, ağabeyimizdi. İnşaat sektöründen alınız da özellikle uçak sanayine varıncaya, savunma sanayine varıncaya kadar bu alanlarda İbrahim ağabey gerek kendisi gerek kızı, damadı bu konuda çok yoğun bir çalışmanın içinde oldular. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ülke dışında da bu tür gayretleriyle müsemma bir insandı. Soyadı gibi 'bodur' değildi. Tam tersine o bir devdi. O azametliydi. Hakikaten kimsenin bu noktada kendini ortaya koyamadığı dönemlerde kendini ortaya rahatlıkla koyabilen bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin. Tüm ailesine sabırlar niyaz ediyorum."

SANAYİNİN DİREĞİ

Abdullah Gül de, "Kendisi gerçekten çok asil bir insandı. Hepimiz şahidiz mükemmel bir insandı. Vatanı için büyük sevgileri olan bir insandı. Türk sanayisinin temel direklerinden birisiydi" dedi.

Çanakkale 1915 ruhu...

Bodum'un kızı Zeynep Bodur Okyay da babasının bir gönül insanı olduğunu vurguladı. Üzüntüsünün büyük olduğunu ifade eden Okyay, "Babam Çanakkale 1915 ruhunun devamıydı. Hiçbir zaman doğru bildiği yoldan şaşmadı. Değerleri her şeyin önündeydi. Bize 'yap, et' demedi, her zaman rol model oldu. Kendi yaptı, biz gördük. O devletine ve milletine her daim beş vakit dua ederdi, siz de dualarınızı esirgemeyin" diye konuştu.  

Nevruz Köyü'nde defnedilecek

İstanbul'da düzenlenen törenlerin ardından İbrahim Bodur'un naaşı, Çanakkale'ye doğru yola çıkarıldı. Cenazenin bugün Çanakkale'de Kaleseramik Fabrikaları Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü Aile Kabristanı'na defnedileceği açıklandı. 

Hepimiz ulu çınarın gölgesinde yetiştik

ÖTE yandan Bodur için Kale Grubu'nun Levent'teki binasında da bir tören gerçekleştirildi. Törende Kale çalışanları duygusal anlar yaşarken, Zeynep Bodur Okyay, "Hepimiz böyle bir ulu çınarın gölgesinde yetişme, onun gölgesinde öğrenme şansına sahip olduk. İbrahim Bey 3 kuşakla çalıştı. Ve her zaman bu büyük ailesiyle gurur duydu" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR