USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

26 Ocak 2017 16:46

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan belli oldu

Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyolu ihalesinde teklif veren 4 ortak girişimde proje zarfları açıldı en düşük teklifi Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG vedi.. Projede köprü ile birlikte yaklaşık 80 kilometrelik otoyol inşaatı da yer alıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini kazanan belli oldu

 

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında Sabah açılan ihaleylede proje zarftları açıldı en düşük teklifi Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG oldu. Ortak girişim grubu köprü ve otoyol için toplam 16 yıl 2 ay 12 gün süre teklif etti. 

 

Teklif veren firmaların isimleri şöyle:

 

1- Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG

2- IHI (Japon) - Itochu (Japon) - Join (Japon) - Makyol - Nurol - Japon Express Way (Japon) OGG

3- Cengiz - Kolin - CRBC (Çin) OGG

4- IC İçtaş - Astaldi (İtalyan) OGG

 

2023'TE AÇILMASI PLANLANIYOR

 

Marmara Otoyol Ringi, Osmangazi Köprüsü’nün yer aldığı İstanbul- İzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek. Ring projesi, Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprüyle tamamlanacak.

 

Marmara Otoyol Ringi’nin iki ayağı İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarının yapımı sürüyor. Projenin üçüncü ayağı Kınalı- Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR