USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

NEWLOOK FOR MEN

08 Aralık 2017 15:27

Bu semtler, stillere ilham veriyor

Bazı semtler vardır her daim popüler, bazıları ise zaman içinde küllerinden yeniden doğar. Ama her zaman kendine has kimliğini sokaklarına oradan da sakinlerine yansıtır. İstanbul ne kadar büyüse de bu kültürü kaybetmeyen pek çok semte sahip. Biz de bu semtleri belirleyerek sokaklarına yansıyan erkek stillerini derledik. Gördük ki, erkeklerin yansıttığı stiller; ister şık ve göz alıcı olsun ister bohem ve çabasız, her biri semtlerin sahip olduğu kimlikle doğru orantılı…

Bu semtler, stillere ilham veriyor

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Nişantaşı

İstanbul’un tabir-i caizse en havalı semti. Dünyaca ünlü modaevlerinden yerli tasarım markalarına, lüks restoranlardan bohem kafelerine ev sahipliği yapan Nişantaşı, günün her saati enerjisi yüksek bir semt. Alışılagelmiş kıyafetlerden sıkıldıysanız, gözleriniz farklılığı arıyorsa Nişantaşı sokaklarında dolaşmanızı öneriyoruz. 

  

 

Etiler

Gösterişli, lüks ve göz alıcı… Bu sıfatların buluştuğu semtlerden olan Etiler, zarif ve elegan tarzlara ev sahipliği yapıyor. Günün her saati bu semtin sokaklarında seçici bir şıklığın detaylarıyla karşılaşmak mümkün. Lüks kumaşlar, usta dikişlerle buluşarak kusursuz bir görüntü sergiliyor. Stilleri tamamlayan deri ve kürk detaylı aksesuarlar giyim zevkini daha da yukarı taşıyor. 

Karaköy

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Karaköy, yenilenen çehresi ile yeniden ilgi odağı... Kreatif işlerle ilgilenen pek çok kişi mağaza veya ofislerini buraya taşırken ‘Karaköy stili’ diye de bir olgu ortaya çıkıyor. Biraz bohem ve bir o kadar da kendine özgü stillerin öne çıktığı bu stiller semtin sokaklarında boy gösteriyor. 

 

Boğaz hattı

Ortaköy’den başlayan Bebek, Arnavutköy oradan Yeniköy’den Tarabya’ya uzanan Boğaz hattı köklü ailelere ev sahipliği yaparken modern hayatın getirdiklerini de memnuniyetle kabul ediyor. Zarif bir şıklığın yanı sıra spor bir stili benimseyenleri bir arada görmek mümkün... Kısacası Boğaz kıyısındaki bu semtlerde sabah yürüyüşünü yapan sportmen beyler ile kadife ceketi, kaşmir şalı ve deri çantasıyla Boğaz’a karşı kahvesini yudumlayan şık beyefendilerle karşılaşmak mümkün.  

 

Devamı Platin'de...

EN ÇOK OKUNANLAR