USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Nasıl Yaparım?

11 Ağustos 2021 16:03

TSPB eğitimlerinden yatırımcılar da yararlanabiliyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) de üye ve çalışanlarının mesleki bilgi ve becerilerini artırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına pek çok eğitim düzenliyor.

TSPB eğitimlerinden yatırımcılar da yararlanabiliyor

Çalışanlara yönelik eğitimlerini mesleki gelişim, kişisel gelişim ve lisanslama sınavlarına hazırlık eğitimleri altında planlayan TSPB, söz konusu eğitimleri talebe göre; genel katılıma açık, kuruma özel ve kişiye özel yapıyor.

TSPB'nin eğitimleri ise ekonomi ve inovasyon, mevzuat, finans, pazarlama ve satış, muhasebe, vergi, denetim, bilgi teknolojileri, kişisel gelişim, proje finansmanı, tedarik zinciri ve risk yönetimi başlıkları altında toplanıyor. Ayrıca, reel ve hizmet sektöründe yer alan şirketler, bağımsız denetim kuruluşları, gayrimenkul değerleme şirketleri ve hukuk büroları da kurumun hedef kitlesi içinde yer alıyor. TSPB, üniversite öğrencilerine yönelik olarak sermaye piyasası kurumlarını, araçlarını tanıtmak, finans sektörüne yönelik farkındalığı artırmak, meslek seçimlerine ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunmak ve böylece finans sektörünün nitelikli personel istihdamına da katkı sağlamak amacıyla bilgilendirme seminerleri, finans sempozyumları ve sertifika programları gerçekleştiriyor. Ayrıca, birlikçe kariyer fuarlarına katılım da sağlanırken; TSPB tarafından 2011-2020 yılları arasında toplam 240 üniversite ziyaret edildi, 120 bin öğrencinin katılımı sağlandı.

Eğitimleri sadece üye çalışanları, öğrenciler ve paydaşlarıyla sınırlı sınırlı tutmayan kurum, yatırımcılara yönelik de eğitimler veriyor. Bu eğitimler de kurumsal ve bireysel olmak üzere iki farklı kategoride düzenleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR