USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Nasıl Yaparım?

18 Ağustos 2021 15:47

Öğrenmenin yeni hali

Liderlerin öğrenme fırsatlarını artırmak için yenilikçi yollar bulmaları gerekiyor. İşte, 2021 ve sonrası için öne çıkan öğrenme trendleri…

Öğrenmenin yeni hali

KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLİR İÇERİK ŞABLONLARI YÜKSELİŞTE

İçerikleri sıfırdan var etmek yerine, öğrenme içeriğinin küratörlüğünü ve moderatörlüğünü yapmak gündeme geliyor. Öğrenme ve gelişim departmanı liderleri, bir içerik pazarından satın alabilecekleri, belirli kurumsal ihtiyaçları karşılamak için değiştirebilecekleri ve hızla dağıtabilecekleri yüksek kaliteli, özelleştirilebilir içerikleri tercih ediyor.

AKRAN ÖĞRENİMİNİN GÜCÜ

Akran öğrenimi (eşler arası öğrenme veya iş birlikçi öğrenme olarak da biliniyor); tartışma grupları, akran koçluğu veya eylem öğrenme grupları aracılığıyla, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirecek, ayrıca çeşitli görüşleri aktif olarak nasıl dinleyeceklerini ve iş yerinde başarı için kritik olan yapıcı geri bildirimde bulunup bunları nasıl alacaklarını öğrenmelerini sağlayacak.

MİKRO ÖĞRENME VE ÖĞRENCİ KATILIMI

Eğitimi daha zevkli ve ilgi çekici hale getirmek için mikro öğrenme stratejileri kullanmak büyük önem taşıyor. Küçük boyutlu içerik patlamaları sunmak, öğrencilerin daha iyi odaklanmasını ve bilgiyi akılda tutmalarını sağlıyor. Öğrenme deneyimini zenginleştirmek için ister sohbet, değiş tokuş, anket, video olsun, her üç ila beş dakikada bir etkinlikler gerçekleştirilmesi öneriliyor. Oyunlaştırma ve mikro değerlendirmeler, öğrencilerin eğitim hedeflerine yönelik ilerlemelerini kontrol etmelerine de olanak tanıyor.

KURUMSAL EĞİTİMİN GELECEĞİ; MİKRO ÖĞRENMEDE GİZLİ

Mikro öğrenme, belirli bir öğrenme sonucunu karşılamak için tasarlanmış küçük, sindirimi kolay öğrenme hamlelerinden oluşur.

-Öğrenme, dikkat süresiyle eşleşmelidir

Bu tür aygıtlara çok zaman harcamak, belirli bilişsel becerileri keskinleştirir. Bugünün şirket liderleri, dünün uzun biçimli öğreniminin ötesine bakmalıdır.

-Bilgi saklama

Mikro öğrenme, uzun biçimli eğitime göre yüzde 20 daha fazla bilgi saklama sağlar.

-Davranış değişikliği

Günde 5-10 dakikalık dersler kullanıldığında mikro öğrenmenin insan davranışlarını değiştirebileceği düşünülmektedir. Bu oturumlar, davranış değişikliğine yol açan yeni zihniyetleri etkileyebilir.

-Çalışandan uzmana

Yöneticiler, çalışanların iş görevlerinde yetenekli olmalarını ister. Mikro öğrenme, doğru bir şekilde uygulandığında çalışanları işlerinde uzman yapabilir.

MİKROÖĞRENİMİ UYGULAMANIN 5 YOLU

-Video kullanmak

-Birimleri (üniteleri) kısaltmak

-Hızlı eğitime izin vermek

-Öğrenmeyi oyunlaştırmak

-Hikaye açısından zengin eğitim sunmak

Kaynak: Elearninginfographics

EN ÇOK OKUNANLAR