USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Nasıl Yaparım?

16 Ağustos 2021 16:14

Hangi MBA?

Kariyerinize ara vererek ya da part time bir şekilde MBA programlarına katılmaya karar verdiğiniz noktada sizin için hangi MBA programının uygun olduğunu düşünmeye başlamanız gerekiyor.

Hangi MBA?

Birçok kişi MBA'in genç, yarı deneyimli profesyoneller için 'herkese uyan tek bir' derece olduğunu düşünüyor. Çalışanlara yönelik yarı zamanlı, yeni ya da daha az deneyim sahibi mezunların katılımına yönelik tasarlanmış tam zamanlı MBA programları da bulunuyor. Ancak, daha deneyimli profesyoneller, normal bir MBA derecesinden o kadar fazla faydalanamayabilir. Deneyimli profesyoneller, executive-MBA programını tercih etmek isteyebilir. Bunlar; üst düzey hatta C level yönetim kadrolarında görev almaya hazırlanan, minimum 7-8 yıl ve hatta iş deneyimi ortalamaları çok daha yüksek yöneticilere yönelik hazırlanmış olan yarı zamanlı yüksek lisans programlarıdır. E-MBA ise uzaktan eğitim ile düzenlenen MBA programı için kullanılıyor.

MIM Nedir? *MASTER IN MANAGEMENT

Çoğu MBA programının birkaç yıllık iş deneyimi gerektirdiği göz önüne alındığında, MIM öğrencileri genellikle MBA öğrencilerinden daha gençtir. Menşei Avrupa olan MIM programları, yeni mezun öğrencilerin iş hayatında kariyerlerine başlamalarına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış programlar olarak öne çıkıyor. Tipik olarak bir yılda tamamlanan bir MIM programı, kariyerinize başlamadan önce ihtiyacınız olan teorik zemini sağlayabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR