USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Lifestyle

07 Eylül 2017 11:37

Michael Kors Holdings Limited, Jimmy Choo PLC’yi satın alıyor

Michael Kors Holdings Limited, Jimmy Choo PLC’yi satın alıyor

 

 

Michael Kors Holdings Limited, lüks ayakkabı ve aksesuar markası Jimmy Choo PLC'yi satın almak için anlaşmaya vardı. İşlem şartları uyarınca Jimmy Choo hissedarları, yaklaşık bin 350 milyar dolarlık işletme değeri ile hisse başına 230 pence alacak. Michael Kors'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su John D. Idol, “Zengin bir tarihe sahip ve evrensel lüks bir çatıyı yöneten ikonik marka Jimmy Choo'nun devralımını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Yenilikçi tasarımları ve olağanüstü işçiliği ile dünyada yankı uyandıran Jimmy Choo'nun gelecekte anlamlı bir büyüme için hazır olduğuna ve şirketimizin Jimmy Choo'nun son 20 yılda oluşturduğu güçlü marka değerini desteklemeye kararlı olduğuna inanıyoruz” dedi. Jimmy Choo İcra Kurulu Sorumlusu Pierre Denis ile kreatif direktör Sandra Choi’nin ise görevlerine devam edeceğini bildiren Idol, “Şirketi 2012 yılından bu yana yöneten Jimmy Choo, yıllık yüzde 11'lik satış büyümesi yaşadı. Pierre Dennis, 25 yıldan fazla deneyimi ile küresel lüks moda markalarına güçlü bir performans getiriyor. Choi, şirketteki yaratıcı ve tasarım ekiplerini yönetmeye devam edecek” diye konuştu.

 

Başarılı ve dengeli büyüme


Dünya genelinde 560 çok markalı mağazada ve 60'ı aşkın franchise mağazası ile başarılı ve dengeli bir dağıtım ağına sahip olan Jimmy Choo’nun Avrupa, Orta Doğu, ABD ve Asya'da güçlü bir yapıda. Ek olarak, son yıllarda Jimmy Choo güçlü bir gelir artışı göstererek online platformda önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket ayrıca aksesuar ve erkek ayakkabı konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Unisex bir ürün portföyünü perakende satış mağazalarına entegre eden Jimmy Choo, bu hızla büyüyen iş alanından ek bir değer elde etmeyi umuyor. 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR