USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Leasing

22 Şubat 2021 14:44

İGEPAR ihracatta frene basmıyor

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR), 17-21 Mayıs tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleştireceği satış etkinliğiyle, Türk sanayicilerinin yanında olmaya devam edecek.

İGEPAR ihracatta frene basmıyor

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR) Genel Başkanı Fatih Yeşilyurt, “2021 yılını dolu dolu geçirmek ve 2020 yılının telafisi olarak değerlendirmeyi hedefliyoruz” derken, 17-21 Mayıs 2021 tarihinde Pine Beach Belek Antalya’da gerçekleşecek olan etkinliğe 8 farklı ülkeden 200’den fazla ziyaretçi beklediklerini belirtiyor.

Dövize rağmen ihracat

Yeşilyurt, Türkiye’nin 2023 vizyonu 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda yapmış oldukları çalışmalar içinde yer alan satış organizasyonlarında Türkiye’nin sanayicilerinin üretmiş olduğu ürünleri; Arap coğrafyası başta olmak üzere 8 farklı ülkeden gelecek olan toptancı ve zincir market temsilcileri ve pazarın güçlü oyuncuları ile buluşturduklarını kaydediyor. “İGEPAR olarak sanayicilerimizin yeni yüzler ile tanışmasına olanak sağlıyoruz. Ülke olarak ihracat bizler için olmazsa olmaz. Fakat iç piyasadaki daralma ya da döviz kurundaki dalgalanmalar yaşanınca ihracatın önemini anlar hale geliyoruz. Halbuki sanayicimizin 365 gün ihracat ile yatıp ihracat ile kalkması gerekiyor” diyen Yeşilyurt, bu bağlamda ihracatçı birliklerinin ülkemizin farklı yerlerinden farklı zamanlarda etkinlikler düzenleyerek ihracat bilincini hep diri ve canlı tutmaya da çalıştığını aktarıyor.

Mesafe kurallarına sonuna kadar uyulacak

İGEPAR olarak ihracatı artırmak adına farklı çalışmalara katılım sağladıklarını söyleyen Yeşilyurt, özellikle plastik ev gereçleri, ev tekstili ve diğer ev eşyalarının yanı sıra elektrik ve aydınlatma sektöründeki faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli sanayicileri de aralarında görmekten memnuniyet duyacaklarının altını çiziyor.

Yeşilyurt son olarak, “Antalya’da mayıs ayında pandemide uyulması gereken kurallar çerçevesinde düzenlenecek olan satış organizasyonuna üyelerimiz ile beraber katılım sağlayacağız. Yaklaşık 7-8 aydır ülkemize gelmeyen alım heyetlerinin ülkelerinde olan depolarındaki stokların azalması gerekse sanayicilerimiz çıkarmış olduğu yeni ürünlerin satın alma eyleminde rol oynayacağı umudu, bizleri bu etkinliğinde diğer etkinliklerin olduğu gibi yüksek bir ciro hedefine doğru yöneltiyor” diyerek sözlerine son veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR