USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

03 Mayıs 2021 16:26
Reuters

Kripto para düzenlemesinde yeni hamle

Kripto varlık servis sağlayıcıları, kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek ile sorumlu kuruluşlar arasına eklenerek yükümlülük kapsamına alındı.

Kripto para düzenlemesinde yeni hamle

Resmi gazetede Cumartesi günü yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle hali hazırda bankalar, spor kulüpleri, sigorta şirketleri, sermaye piyasası kuruluşları gibi suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanını engellemekle yükümlü kuruluşlar arasına "kripto varlık servis sağlayıcıları" da eklendi.

Öte yandan kripto para mağdurlarının TBMM Dilekçe Komisyonu'na yaptığı başvurular nedeniyle komisyon Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruları iletti.

Konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre SPK, TBMM'ye gönderdiği yanıtta sermaye piyasası aracı tanımına dahil olmayan kripto varlıklar ve bu varlıkların el değiştirdiği platformlar kurum ve kurulun yetki alanında olmadığını belirtti.

SPK, kripto para veya varlıkların Türkiye'de yasal bir dayanağının bulunmadığı ve gerçekleştirilen işlemlerin herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında olmadığına da dikkat çekti.

Bu gelişmelerin ardından kripto varlık servis sağlayıcıları, kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek ile sorumlu kuruluşlar arasına eklenirken konu ayrıca Finansal İstikrar Komitesi'nde de takip ediliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR