USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

30 Nisan 2018 13:57

“ALBARAKA TÜRK BİR OKUL”

Mayıs sayımızın kapağına bankacılık ve finans sektörünün Türkiye’deki en köklü kurumlarından birini taşımaya karar verdik. Türkiye’nin ilk katılım bankası olan Albaraka Türk, bugün 33 yılı arkasında bırakırken, ‘okul’ rolünü de sürdürmeye devam ediyor.

Oya Yalıman / [email protected]

1985’ten bugüne Türkiye’nin diğer önemli katılım bankalarının üst düzey yöneticilerinin tedrisatından geçtiği banka, kurulduğu ilk günden bu yana kendisiyle beraber, sektörün de bugünkü konuma gelmesindeki en önemli yapı taşlarından birini oluşturmuş durumda…

Katılım bankacılığı açısından zorlu bir yıl olarak tabir edilebilecek bir yıl olan 2017’de mütevazı büyümesine devam eden Albaraka Türk, 2018 yılına daha güçlü bir şekilde başlamış durumda. Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, 2023 yılına kadar her yıl yüzde 15 ila 20 arasında bir büyüme hedeflediklerini dile getirirken, sadece Türkiye’de değil, hem komşu coğrafyalar hem de Avrupa’da genişleme göstereceklerinin altını çiziyor. Utku, katılım bankacılığının da bu dönemde potansiyelini iyi kullanması halinde sektör olarak tüm bankacılık sisteminde paylarını 2023 yılında yüzde 10’ların üzerine çıkarabileceklerini aktarırken hem sektör hem de Albaraka Türk özelinde önemli bilgileri okurlarımızla paylaştı. Profesyonel hayat içerisinde başarılı yönetim stratejileriyle de tanınan Melikşah Utku, her fırsatta ‘saha’yı önemsediğinin altını çiziyor ve şunları söylüyor: “Bankacılık çok hiyerarşik bir organizasyon ve birçok şey filtrelenerek yukarıya geliyor. Fildişi kulelerde aldığınız kararın sahada uygulaması çok daha farklı. Arada filtre olmaksızın direkt temas hali, iletişimin çok daha kaliteli olmasına neden oluyor. Bunu yaptığınızda ara kademedeki arkadaşlar da daha dinleyici olmaya başlıyor. Bin 700 tane şikayet ve öneri aldık, bunların çoğunu da çözdük. Karar almaktan çekinmiyorum. Özel sektörden geldiğim için çok istişare edip hızlı karar alıyorum.”
 
Yine bu ayki sayının çarpıcı ve ‘özel’ röportajları arasında 80 yaşında olup hâlâ aktif olarak akademik hayatına devam eden Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanlığı’nı 22 yıl üstlenen Emeritus Prof. Dr. Oya Başak ve Amerika’da uzay odaklı projeleri ile tüm dünyanın dikkatini çeken SNC CEO’su Fatih Özmen var.
 
Güzel ve başarılarla dolu bir ay geçirmeniz dileğiyle…