USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

02 Nisan 2018 12:49

İstanbul'u girişimciliğin merkezi yapacak sıra dışı bir ortaklık

Global Girişimcilik Kongresi’nin (Global Entrepreneurshıp Congress-GEC) 10’uncusu, 16-19 Nisan tarihleri arasında ilk kez İstanbul’da düzenlenecek. GEC18IST olarak Hilton Bomonti’de dünyanın önde gelen girişimcilik ekosistemi liderlerini bir araya getirecek olan kongre, Türkiye’nin girişimcilik ruhunu ve potansiyelini tüm dünyaya ispat edecek… Bu önemli kongrenin Türkiye’de düzenlenmesi sürecine yön veren Global Girişimcilik Kongresi (GEC18IST), İstanbul Organizasyon Komitesi Platform Başkanı A

Bahar Akgün / [email protected]

FinTech, blockchain, kripto para, nesnelerin interneti, yapay zeka ve yıkıcı inovasyon odaklı girişimler, tüm dünyada iş modelleri açısından yepyeni bir döneme işaret ediyor. Özellikle teknoloji odaklı girişimlerin hızla artması, bu dönüşümün gerisinde kalmak istemeyen pek çok sektörü de yakından ilgilendiriyor. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin de bu değişim rüzgarından nasibini aldığı dikkat çekiyor. İnovatif girişimlerin sayısı hızla artıyor. Türkiye’yi dünyada her alanda temsil eden farklı girişimcilerimiz ve ‘start-up’larımız bulunuyor. Girişimcilik, Türkiye’de bu kadar önemli bir potansiyele ulaşmışken, girişimciliğin Davos’u olarak öne çıkan ve dünya genelindeki girişimcilik ekosistemi liderlerini bir araya getiren Global Girişimcilik Kongresi’nin (Global Entrepreneurship Congress-GEC) 10’uncusunun ilk kez İstanbul’da düzenlenecek olması ise Türkiye’nin girişimcilik ruhunu global arenaya altın harflerle yazdıracak.

Global Girişimcilik Kongresi kapsamında 2009’da Kansas’ta bin, 2010’da Şanghay’da 3 bin, 2011’de Dubai’de 2 bin, 2012’de Liverpool’da 3 bin, 2013’te Rio’da 3 bin, 2014’te Moskova’da 6 bin, 2015’te Milano’da 8 bin, 2016’da Medellin’de 8 bin ve 2017’de Johannesburg’da ise 8 bin girişimci ile bir araya gelindi.

10 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR
2009’dan bu yana düzenlenen Global Girişimcilik Kongresi, Kauffman Vakfı destekli Global Girişimcilik Network’ü (Global Entrepreneurship Network-GEN) tarafından başlatıldı ve dünya çapında girişimciliği ve girişimcilik ekosistemlerini geliştiren kurum ve kuruluşların buluşma noktası haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda Kansas, Dubai, Şanghay, Liverpool, Rio, Moskova, Milan, Medellin ve Johannesburg’da gerçekleşen Global Girişimcilik Kongresi, 9 yılda 42 bin girişimciye ulaştı. Dünyada 170’i aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın (Global Entrepreneurship Week-GGH) küresel kongresi olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi’nin 10’uncusu GEC18IST, 16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da Hilton Bomonti’de girişimcilik ekosisteminin önemli oyuncularını bir araya getirecek. Bu alanda gerçekleşen en kapsamlı ve en büyük etkinlik olarak öne çıkan GEC18IST’e Türkiye ve dünyadan 10 bin kişinin katılması bekleniyor. 

İSTANBUL’UN BÖLGESEL BİR GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ OLARAK DÜNYADAKİ YERİNİ GÜÇLENDİRECEK
Alanında uzman 300’ün üzerinde yerli ve yabancı üst düzey ismin katılacağı kongre kapsamında paneller, 4 gün boyunca ana kongre dışında GEN Çalıştayı ve Ödül Töreni, GBAN, GERN, GIST ve Startup Nations Ministerial senelik buluşmaları, saha ziyaretleri ve ekosistem atölyeleri düzenlenecek. İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirmesini hedefleyen Global Girişimcilik Kongresi’nin (GEC18IST) İstanbul Organizasyon Komitesi ise Platform Başkanı Ali Sabancı’nın önderliğinde Endeavor Türkiye, Habitat Derneği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) oluşuyor. Bu kapsamda Ali Sabancı, GEC18IST’in Türk girişimcilik ekosistemine nasıl bir katma değer sağlayacağını, kongreye katılacak üst düzey isimlerin kimler olduğunu ve hangi temaların öne çıkacağını özel olarak Platin’e anlattı. Global Girişimcilik Kongresi’nin (GEC18IST) İstanbul Organizasyon Komitesi üyeleri Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile ise kongre kapsamında ne gibi farklı sorumluluklar üstlendikleri hakkında konuştuk.

Haberin ayrıntıları Platin'de...