USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

06 Şubat 2018 10:41

Şölen'in globalleşme vizyonu

Şölen’in global bir Türk markası olma yolundaki vizyonu ve adımları keyifli bir röportaj ile kapağımızda. Yine bu ay iş fırsatlarından trend araştırmalarına, marka öykülerinden gayrimenkul ve finans sektöründeki gelişmelere pek çok önemli konu başlığı hazırladık.

Oya Yalıman / [email protected]

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te 600 milyon TL yatırımla tam teşekküllü bir şekilde devreye giren Şölen fabrikasını görme fırsatımız olmuştu. Bu fabrikanın işimiz gereği gezdiğimiz yüzlerce fabrikadan farkı, Endüstri 4.0 odaklı olmasıydı… Şölen CEO’su Elif Çoban o gün bizlere, “Sahip olduğumuz ileri teknoloji ile dünyanın ilk 3 tesisi arasındayız” demişti. 2017 rakamlarının netleştiği, 2018 yol haritasının çizildiği ilk aylarda biz de Şölen CEO’su Elif Çoban ile sizleri buluşturmak istedik.

Kendilerini ‘Türkiye’nin çikolata fabrikası’ olarak tanımlayan Çoban, “Yeni tesisimizden aldığımız güçle stratejik olarak belirlediğimiz Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu pazarlarında ihracatımızı hızla artırmaya ve derinleşmeye odaklandık.  Bulunduğumuz ve güçlü olduğumuz bölgelerde de markalaşma çalışmalarımızı hızlandıracağız; Biscolata gibi bölgesel marka sayımızı artıracağız. Rakiplerimizin ne yaptığından çok tüketicinin beklentilerine odaklanıyoruz. Ar-Ge merkezimizin üzerinde en çok çalıştığı konu ise özgün ve patentli ürünler” diyor. 2017’yi 850 milyon TL net ciro ile kapatan, 2018 yılı için 1 milyar TL’nin üzerinde ciro hedefleyen Şölen’in global bir Türk markası olma yolundaki vizyonu ve adımları keyifli bir röportaj ile kapağımızda...

Yine bu ay iş fırsatlarından trend araştırmalarına, marka öykülerinden gayrimenkul ve finans sektöründeki gelişmelere pek çok önemli konu başlığı hazırladık. Tüm bu çalışmalarımız devam ederken elbette gözümüz, kulağımız, kalbimiz Afrin’den başlayan büyük operasyondaydı. Türkiye’nin sınır hattında oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na, yüz akımız ‘milli silahlar’ damga vurdu. Terör örgütü PYD’nin işgali altındaki Afrin’den başlatılan operasyonda, teröristlerin mevzi, sığınak, tünel, cephanelik ve araçları, gururumuz yerli silahlarla imha edildi ve ediliyor. Piyasaların ise bu harekata olumlu tepki verdiğini hep birlikte gördük. Zeytin Dalı Harekatı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz.

Mart sayımızda buluşmak üzere,