USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Modeli

19 Aralık 2017 15:47

‘Taşeronda söylentilere bakmayın’

Başbakan Binali Yıldırım, Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) görevli 50 bin kişilik personelin taşeron düzenlemesinden faydalanamayacağına ilişkin iddialara cevap verirken, 'söylenenlere itibar edilmesin' uyarında bulundu.

‘Taşeronda söylentilere bakmayın’

Bangladeş ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, özetle şunları söyledi:
 

UYUM YASALARI: Uyum yasalarıyla ilgili çalışmalar, hazırlık düzeyinde devam ediyor. Bütçe görüşmelerinden sonra zannediyorum bu çalışmalar daha da hız kazanacaktır. Bunların bir kısmının en azından Mart 2018'den önce yasalaşma ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin öngördüğü uyumu sağlayacak düzenlemeleri parlamentomuz en güzel şekilde gerçekleştirmiş olacaktır.

ASGARİ ÜCRET: (Türk-İş bin 893 lira asgari ücret) Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını dikkate alan bir anlayışla, en uygun şekilde asgari ücret görüşmeleri sonuçlandırılacaktır.
 

TAŞERON İŞÇİ: (50 bin kişilik KİT personeline kadro verilmeyeceği iddiaları) Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Dolayısıyla birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin.

EN ÇOK OKUNANLAR