USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

05 Temmuz 2018 14:48

Erdoğan Demirören'i Sonsuzluğa Uğurladık...

79 yıllık bir ömür, 62 senelik profesyonel iş hayatı… Türk sanayisinde, geçtiğimiz ay bir duayen daha son yolculuğuna uğurlandı… Sanayi, turizm, spor, medya ve daha birçok iş dalında kurduğu markalarla Türk sanayisine adını altın harflerle kazıyan Erdoğan Demirören’in vefatı, iş dünyasını yasa boğdu. Demirören’in son yolculuğunda devletin zirvesi ve iş dünyası bir araya gelirken iş dünyası ve siyasiler art arda taziye mesajları yayınladı.

Erdoğan Demirören'i Sonsuzluğa Uğurladık...

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Türkiye sanayisi ve ekonomisi, geçtiğimiz ayın başında bir çınarını daha sonsuzluğa uğurladı... Demirören Holding’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Erdoğan Demirören, 31 Mayıs’ta solunum yetersizliği sorunuyla kaldırıldığı Florence Nightingale’de, 8 Haziran günü 79 yaşında hayata gözlerini yumdu…

Biz de Platin olarak, Türk sanayisinin duayenlerinden rahmetli Erdoğan Demirören’in hayatından önemli noktaları ve kareleri derledik. 62 yıllık çalışma hayatıyla Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan Erdoğan, arkasında bıraktığı eserlerle hatırlanılmaya devam edecek…

  • Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1937’de Bursa İnegöl’de dünyaya geldi. Demirören, İstanbul’da Saint Benoit Lisesi’nden mezun oldu ve 1956-57 sezonunda profesyonel futbolcu olarak Beşiktaş’ta forma giydi.
  • Babası Şükrü Demirören’in 1957’deki vefatı sonrası Sirkeci’de otomobil yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan Oto Kolaylık şirketinin başına geçen Erdoğan Demirören, 1968’de ise Alman Kolbenschmidt şirketinin lisansıyla üretim yapan Parsat Piston Fabrikası’nı kurdu.
  • 19 yaşında girdiği iş hayatında 62 yıl boyunca 10 sektörde 27 şirket kuran Demirören, binlerce kişiye de istihdam sağladı.
  • Demirören, Milangaz şirketini 1972’de satın aldıktan sonra 1975’te Güneşgaz, Likidgaz, Mutfakgaz şirketlerini, 1978’de de Demirören Tüp İmalat Fabrikası’nı kurdu. 1960’ların başında İzmir’de kurulan, Türkiye’nin ilk LPG firması Milangaz, marka haline geldi.
  • 1996’de Dem-Al Otogaz, 1997’de ise Demirören Enerji şirketini kuran Erdoğan Demirören, holding çatısı altındaki yatırımlarını çeşitlendirme kararı alarak, 2004-2011 yılları arasında mermer, gayrimenkul, liman, inşaat, petrol ve medya sektöründe sekiz yatırım yaptı.
  • Demirören, 2016 yılında Total Türkiye’yi satın aldı. Milangaz, Total’i satın alarak Türkiye’deki hizmet ağını genişletti. Bu satın almadan sonra grubun akaryakıt ve otogaz istasyonu sayısı bin 200’ü aştı.
  • 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alarak medya sektörüne giren Demirören; son olarak Hürriyet, Posta, Kanal D ve CNN Türk’ü de Doğan Medya Grubu’ndan satın aldı ve Türk basın tarihinin en büyük medya satın almasını gerçekleştirdi.
  • Erdoğan Demirören, 1980’de Ata Eğitim Kurumları’nı kurarak eğitim alanında da yer aldı. Erdoğan Demirören, sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirdi. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) aracılığıyla Erdoğan Demirören’in yaptırdığı Tuzla Şükran Demirören ve Pendik Nurhan Aksoy Demirören Okul Öncesi Eğitim Birimleri törenle eğitime açıldı.
  • Demirören Holding bünyesinde birçok şirketi barındırıyor. Milangaz, Oto Milangaz, Kemer, Country Club Demirören, Demirören İstiklal, Demirören Ağır Metal, Lidya Yapı, Milliyet, Vatan, Hürriyet, Milliyetemlak.com ve İstiklal Ata Eğitim Kurumları gibi şirketler Demirören Grubu’na ait.

Haberin Devamı Platin Dergisi’nde…

EN ÇOK OKUNANLAR