USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İlham veren fikirler

07 Ağustos 2021 12:50

“Tüm ihtiyacımız çok çalışmak, emek ve adanmışlık…”

Web siteleri ve mobil uygulamaları ziyaretçilere göre kişiselleştiren ve satın alma tahminleri yapan Insider, bugün 26 ülkeye teknolojisini ihraç eden bir marka haline geldi. Dünyanin en büyük şirketlerine sunduğu hizmetle bugün beş kıtaya yayılan Insider'in hedefi ise gidilmedik coğrafya bırakmamak…

“Tüm ihtiyacımız çok çalışmak,  emek ve adanmışlık…”

Küresel düşünmek... Insider CEO'su Hande Çilingir'in Türkiye'deki girişimcilere verdiği en büyük tavsiye bu; küresel düşünmek ve işini tutkuyla yapan bir ekibe sahip olmak. Ülkece en büyük avantajımızın çok çalışmak olduğunu ifade eden Çilingir, girişimcilikte globalde var olmak ve rakiplerle başa çıkabilmek için çok çalışmak ve adanmışlıktan başka hiçbir şanslarının olmadığını aktarıyor.

* Insider, faaliyet gösterdiği alanda nasıl bir farklılık yarattı?

Insider, web siteleri ve uygulamaların satış oranlarını ve görüntülenme sayılarını artırmak için optimizasyon yapan bir büyüme yönetim platformu. Biz farklı olarak, kullanıcıya uygun kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilmek için çok güçlü bir yapay zeka ile davranış tahminlemesi yapıyoruz. Daha sonra bu öngörüsel tahminleme sayesinde tüm kullanıcılara özel senaryolar yaratıyoruz. Öne çıktığımız noktalardan birkaçı Insider platformunun çok fazla kanalı tek bir yerde bulundurması, hızlı entegrasyonu ve partnerlere hızlı bir dönüş gerçekleştirmesi. Farklı ülkelerden ve bir o kadar farklı milletlerden gelen, bizimle birlikte çalışıp, kendini bu hikaye adayan doğru insanlar sayesinde böyle bir etki yaratabildik ve buralara geldik.

* Şu anda kaç ülkede bulunuyorsunuz?

Teknolojimizi bugün 26 ülkeye ihraç ediyoruz. Şu an Japonya, ABD, İngiltere, Singapur, Güney Kore, Endonezya, Brezilya, Avustralya ve Malezya gibi ülkelerin aralarında bulunduğu ve beş farklı kıtaya yayılan ofislerimizde hizmet veriyoruz. Girdiğimiz her pazarın kendine has alışkanlıkları ve zorlukları olduğunu belirtmem gerekir. Bugün bu zorlukların bize kazandırdığı tecrübeler ışığında; bu ülkelerde ilk 100, ilk 200'de bulunan ve dünyanın en büyük markaları sayılan 800'den fazla şirketle çalışıyoruz. Hedefimiz, aldığımız yatırımlar ile gidilmedik coğrafya bırakmamak ve dünyanın her yerinde bir gün Insider ofisi olacak şekilde büyümemizi gerçekleştirmek.

* Pandemiyi yavaş yavaş arkamızda bırakacak adımlar atılırken, kullanıcıların davranışlarının da değiştiğini söyleyebiliyor muyuz?

Pandemiyle birlikte tüketici davranışlarında bazı temel değişimler oldu. Bu süreç, zaten dünyada bir şekilde devam eden dijitalleşme sürecini hızlandırdı ve online'da hizmet veren işleri geliştirdi. Aynı zamanda daha önce çevrim dışı alışkanlıkları olan yeni kullanıcıların aramıza katılması aslında müşteri kitlesi ve segmentasyon çeşitliliğinin genişmesine yol açtı. Bu da tüketici davranışları konusundaki bilinçlenmenin ve farkındalığın artmasını sağlarken şirketleri daha farklı servisler ve ürünler sunmaya teşvik etti ve ileride de etmeye devam edecek gibi görünüyor.

* Insider 2021'i nasıl geçiriyor? Hedeflerinizi paylaşır mısınız?

2021'in aslında en önemli hedefleri; Asya'da ve Amerika'da belirli bir gelir seviyesine ulaştığımız pazarlardaki güçlü mevcudiyetimizi devam ettirmek; daha sonrasında aynı başarıyı yeni açıldığımız Amerika'da ve Brezilya pazarında da gösterebiliyor olmak. İkincisi ise Avrupa'da hızlı büyüyen ve büyümeye devam eden İngiltere gibi pazarlarımızın büyümelerini devam ettirmesi. 2021'de bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışırken, bir yandan da kendi sektörümüzde dünyanın en iyi ve yenilikçi şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu noktada kişiselleştirilmiş yazılımlar ve pazarlama teknolojileri alanında The Forrester, Gartner ve G2'nin yayınladığı listelerde dünyanın en iyi şirketlerinin arasında gösterilmek bizi çok gururlandırdı.

* Başarılı bir girişimin olmazsa olmazları sizce nedir?

Tutkuyla çok çalışan ve kendini yaptığı işe adamaya hazır bir ekip kurmak. Bir girişim için fikir kısmı tabii ki çok değerli, ancak buraya çok fazla da takılmamak gerekiyor. Asıl mesele bu fikri doğru noktaya getirecek, doğru insanları bulmak ve onları doğru zamanda bir araya getirmek.

* Türkiye'deki girişimciler, globaldeki rakipleriyle rekabet halinde olabilmek adına ne gibi adımlar atmalı? Nelere ağırlık vermeli?

Girişim sermayesi ve melek yatırımcılık Türkiye'de yeni yeni gelişen konseptler ve biz bir noktada dezavantajlı bir coğrafyadayız. Hem kısıtlı bir bütçeyle hem de teknoloji ve yazılım gibi kavramların bir arada pek kullanılmadığı bir ülkeden çıkarak globaldeki şirketlerle rekabet edebilmek için çok fazla çalışmak, emek ve adanmışlık ortaya koymak gerekiyor. Çok çalışmak, bizim en büyük avantajımız. Benchmarking, rakipleri tanımak ve ne yaptıklarını anlamak için çok önemli.

EN ÇOK OKUNANLAR