USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

23 Ocak 2021 13:46

Utopian Woman'dan her ay yeni bir koleksiyon

Üretimini sınırlı sayıda tutan ve her ay farklı bir hikaye ile koleksiyonlarını hazırlayan Utopian, kendine güvenen, aktif ve şık bir kadın imajı sunuyor

Utopian Woman'dan her ay yeni bir koleksiyon

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Fotoğraf: Ertan Demirbilek

Uzun yıllar Boyner Holding'deki profesyonel çalışma hayatından sonra Berkant Kocakaya, şirketini 2012'de kuruyor. 'Perakende ve operasyonları' adı altında danışmanlık yapan, ardından perakende üzerine atılımlarda bulunan Kocakaya, Türkiye'de alternatif bir marka kurma düşüncesiyle; 2016 Sonbahar-Kış sezonunda Utopian Woman'ın ilk mağazasını açıyor.

• Utopian, hangi özellikleri ile farkını ortaya koyuyor?

Utopian kadını, hayatın ritmini yakalayan bir kadın. Özgüveni yüksek, aktif ve şıklığı hayat tarzı olarak belirlemiş ve aynı zamanda kendisini hemcinslerinden ayıran en önemli farkı; hem değişken hem trendlere uyum sağlayan hem de kendi duruşundan taviz vermeyen zeki bir kadın olması.

• Üretim özellikleri ve tasarım ekibinden bahseder misiniz?

Şirket olarak en önemli stratejimiz, üretilen modellerin sınırlı sayıda olması. Tasarlanan ürünlerin, doğru kişi ile buluşması en hassas olduğumuz konulardan biri. Güçlü bir tasarım ekibine sahibiz. Bunun yanı sıra farklı tasarımcılarla da iş birliklerimiz mevcut. Yılda iki defa koleksiyon yerine, mevsimlerin ve moda dinamiklerinin değiştiğini de ön görerek yılın 12 ayı, her ay yeni hikayelerin oluştuğu bir koleksiyon yapısı içindeyiz. Sürekli günü yakalayan tasarımları, müşterilerimizle buluşturuyoruz. Koleksiyonumuz yeniliğe açık, sıra dışı ve ilham verici tasarımlardan oluşuyor

YURT DIŞINDA DA MAĞAZA AÇACAK

• Mağazalaşmada geldiğiniz nokta nedir? Global pazarda da yer almayı planlıyor musunuz?

Mağazalaşma sürecimizi, Türkiye’nin büyük şehirlerinde sürdürmeyi planlıyoruz. İstanbul, Ankara ve Bursa’da mağazalarımız var. Zengin içerikli ve tüm ihtiyaçlara hitap edebilecek mağazalar açmak bizim için önemli. Yurt dışında ve stratejik noktalarda konumlanmak, yıllık projelerimiz arasında. Bu konuda 2 önemli noktada iş birliği planlarımız devam ediyor.

• E-ticaret ve dijitalleşme alanlarına gerçekleştirdiğiniz yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Pandemi ile dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. Biz de teknolojiyi etkin kullanan, analitik verilerle işi yöneten, hedef yerine vizyon belirleyen, müşteri bazlı strateji geliştiren ve en önemlisi sonuç odaklı bir online deneyimi sunmak için yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz.

• Markanızın 2021 yılına dair yenilikleri neler olacak?

Yakında bir sürpriz yaparak Utopian erkek koleksiyonunu da dostlarımızla buluşturacağız. Özgüveni yüksek Utopian kadını ile yakaladığımız enerjiyi, erkek koleksiyonumuza da yansıtacağız. 2021 yılı itibariyle corner noktalarda olurken franchise vermeyi de hedefliyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR