USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

04 Ağustos 2017 16:40

İstanbul yeni havalimanı’ndan 250 milyon Euro’luk imza

İstanbul Yeni Havalimanı; 6 şirketle kargo şehri ve yer hizmetleri kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve Havaş ise yer hizmetleri kampüsü’nde hizmet verecek. İşletme süresi boyunca geçerli olacak bu anlaşmalar yaklaşık 250 milyon euro değerinde...

İstanbul yeni havalimanı’ndan 250 milyon Euro’luk imza

 

Türkiye’nin dünyaya açılan vitrini olmaya hazırlanan İstanbul Yeni Havalimanı, farklı bir yolcu deneyiminin yanı sıra uluslararası taşımacılıkta da adından söz ettirecek. İnşaat çalışmalarının yarısından fazlasının tamamlandığı İstanbul Yeni Havalimanı’nda diğer yandan da ticari anlaşmalar imzalanmaya devam ediyor. Duty free sözleşmesinin imzalanmasının ardından bu yılın ilk çeyreğinde yeme-içme alanlarının ihalesi tamamlanırken reklam tahsis alanlarının ihalesine de önümüzdeki günlerde çıkılacak. İstihdamın ve farklı iş kollarında pazarların büyümesine katkı sağlayacak İstanbul Yeni Havalimanı, proje alanı içerisinde yer alacak Kargo Şehri ile İstanbul’u uluslararası taşımacılığın yeni merkezi haline getirmeyi hedefliyor. İmzalanan 25 yıllık anlaşmalarla MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik ‘Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü’ndeki binalarını yaparak, İstanbul Yeni Havalimanı içinde hizmet vermek için yerlerini alacak. 

 

KİRALANABİLİR ALANLARIN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

Yapılan rekor anlaşmanın ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu vurgulayan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin: “Türkiye’nin stratejik konumu, Türk Hava Yolları’nın kargo alanında yaptığı ciddi yatırımlar ve ülkemizin gelişen ekonomisi, Türkiye’nin hava kargo taşımacılığında her geçen gün daha da önemli bir merkez haline gelmesini sağlıyor. Yer hizmetleri ise etkin bir havalimanı operasyonu yönetmemiz açısından önemli. İGA olarak kargo ve yer hizmetleri konusundaki ilk anlaşmalarımızı tamamladık. Bu kapsamda Türkiye’de doğmuş 6 büyük şirketle 250 milyon Euro değerinde alan tahsis anlaşmaları imzaladık. Geçtiğimiz yıl duty free anlaşmamızı tamamlamıştık. Yeme-içme alanlarında ise sözleşme aşamasındayız, gelecek aylarda reklam tahsis alanlarının ihalesine çıkacağız. Şu an itibari ile kiralanabilir alanların yüzde 50’sini kiraladık. 100’e yakın firmayla sözleşme yapıldı” diye konuştu. 

 

200 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE KARGO ŞEHRİ 

İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer hizmetleri için toplam 150 bin metrekarelik bir alan kullanılıyor. Kargo uçak park pozisyonları ile tüm kargo şehrinin toplamı, 1.4 milyon metrekare olacak. Bu büyüklük ise 200 adet uluslararası standartlardaki futbol sahasına tekabül ediyor. Kargo Şehri, 35 adet geniş gövdeli kargo uçağının aynı anda operasyon yapabileceği şekilde inşa ediliyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR