USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

04 Temmuz 2017 09:44

Prof. Aziz Sancar’ın GIS projesi, rol modellerle kız öğrencileri buluşturdu

Türkiye’nin dört bir yanından Prof. Aziz Sancar GIS projesi 2017’ye katılan öğrenciler, uluslararası alanda başarılı rol modellerle, bu proje kapsamında bir araya geldi

Prof. Aziz Sancar’ın GIS projesi, rol modellerle kız öğrencileri buluşturdu

 

2015 yılında kimya dalında Nobel ödülü kazanan Prof. Aziz Sancar, geçtiğimiz yıl başlattığı ve kızlar için STEM (Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) eğitiminin önemini vurguladığı GIS (Girls in STEM) projesiyle kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunuyor. Alem Dergisi’nin medya sponsoru olduğu GIS Project 2017 Paneli, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve projenin kurucu ortaklarından Casey Kim’in konuşması ile başladı. Kim, Türkiye’nin 7 bölgesinde, 7 şehirde, 6’ncı sınıf kız çocuklarını fen ve bilim eğitimlerine teşvik amaçlı kurdukları STEM kamplarını detaylı bir şekilde anlattı. Konuşmanın ardından katılımcılar Alem Dergisi’nin katkılarıyla Ozan Bilgiseren ve ekibinin hazırladığı projenin belgeselini izledi.


Moderatörlüğünü Nazlı Çelik’in gerçekleştirdiği panelde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hedefe Psikoloji Kurucusu ve Klinik Psikolog Nurten Sancak, UNESCO Uluslararası Eğitim Direktörü Dr. Mmantsetsa Marope, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ile ODTÜ Öğretim Üyesi ve CERN Araştırmacısı Doç. Dr. Bilge Demirköz konuşmacı olarak katıldı. Prof. Aziz Sancar, katılamadığı paneli ALEM Dergisi’nin Youtube kanalından canlı olarak izledi. 

 

 

“KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMDE YER ALMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada “GIS Project 2017, ülkemizin geleceği için çok önemli bir proje. Ülkelerin refah artışı için üç temel faktör var: Biri demokratik yapı, biri verimlilik bir diğeri ise kurumların kalitesi... Nüfusumuzun yüzde 49,8’ini kadınlar oluşturuyor. Kadınların iş hayatında etkin olmadığı bir ülke, tek kanatlı bir kuş gibidir. Kız çocuklarının eğitimde yer almasını önemsiyoruz. Kadın istihdamı yüzde 10 artarsa, milli gelir 3 puan artar” dedi.

 

Panele Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hedefe Psikoloji Kurucusu ve Klinik Psikolog Nurten Sancak, UNESCO Uluslararası Eğitim Direktörü Dr. Mmantsetsa Marope, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, ODTÜ Öğretim Üyesi ve CERN Araştırmacısı Doç. Dr. Bilge Demirköz konuşmacı olarak katıldı

 

 

“EĞİTİME VE BİLİME DAİR FARKINDALIK ÇOK ÖNEMLİ”

Hedefe Psikoloji Kurucusu ve Klinik Psikolog Nurten Sancak, yaptığı konuşmada “Karşımda Türkiye’ye yön verecek genç kızları görüyorum. Eğitime ve bilime dair farkındalık çok önemli. GIS Project 2017’nin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu. “Üretirken topluma sunacağımız ve insanların kullanacağı ürünleri üretmek gerekir” diyen ODTÜ Öğretim Üyesi ve CERN Araştırmacısı Doç. Dr. Bilge Demirköz, yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesi gerektiğini vurguladı. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Kale Grubu olarak STEM eğitimin öneminin farkındayız ve destekliyorum. Konvansiyonel sanayiden başlayarak bugün havacılık sektörü dahil olmak üzere gelişmekte olan sanayilere emek sarf ediyoruz. Bu bağlamda STEM eğitiminin ülkemize katkısına sonuna kadar inanıyoruz” dedi. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök de Aziz Sancar’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Kadın olmanın ayrıcalıklı olmadığı bir ailede dünyaya geldim. Dedemin küçük bir işletmesinden bugün holdinge dönüşen yolculuğumuzda yanımda hep kadınlar vardı. Sürdürülebilirlik ve kadın istihdamına aile olarak her zaman önem verdik ve bu konu üzerinde çok fazla düşünüyoruz” dedi. Panel, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

EN ÇOK OKUNANLAR