USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

06 Temmuz 2017 17:08

Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi Türkiye’de

Türkiye-Kanada iş birliği ile karma müfredatlı eğitim sistemi sunan ve mezunlarına çift diploma veren canada okulları, Avrupa Yakası’nda Ulus ve Levent’te bulunuyor. Kurum, Anadolu Yakası'nda ise Bağdat Caddesi'nde ve Moda'da Eylül ayında eğitime başlayacak

Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi Türkiye’de

 

Okullarında, Türk-Kanada Karma Eğitim Modeli’ni kullandıklarını söyleyen Canada Okulları Türkiye Direktörü Ayşen Karşıt, eğitim sistemiyle ilgili şu bilgileri veriyor: “New Brunswick Kanada Eğitim Bakanlığı desteğiyle kurulan okulumuz, öğrencilerine uluslararası statüye sahip eğitim alma olanağını küçük yaşlardan itibaren sağlıyor. Türkiye’deki ilk kampüslerimizi 2015 yılının Eylül ayında İstanbul Levent ve Çamlıca’da, 2016’da ise ilkokul olarak hizmet vermek üzere Ulus’ta açtık. Bağdat Caddesi’ndeki anaokulumuz, Moda yerleşkemizdeki ilkokulumuz ve bu sene ilk kez açılacak ortaokulumuz ise 2017-2018 eğitim yılında ilk öğrencilerini karşılayacak. Okullarımızda öğrencilerimizi %100 İngilizce eğitimle büyütüyoruz. Türkçe dışında kavramsal dersler dahil her dersi İngilizce olarak veriyoruz. Çok dillilik ilkesi kapsamında öğrenciler, anasınıfında yabancı dille tanışıyorlar. Yabancı dil eğitimimiz 3 yaşında İngilizce ile başlıyor, 4 yaşında Fransızca ile devam ediyor. Anaokulunda oyunlarla fark ettirmeden öğrettiğimiz yabancı dillerle, öğrencilerimizi ilkokula hazırlıyoruz. Okulumuzda 6 yaşına gelmiş bir öğrenci, kendini ifade edebilir düzeyde İngilizce konuşabiliyor. Her iki ülkenin eğitim bakanlıkları tarafından kayıt altında bulunan öğrencilerimiz, eğitim hayatlarına Kanadalı öğrencilerle aynı şartlarda devam ediyorlar. Böylece eğitimlerini istedikleri zaman Kanada’da sürdürebiliyorlar. Ayrıca mezunlarımıza sağladığımız çift diploma, onların hem Türkiye’de hem Kanada’da hem de dünyada kolayca iş bulma potansiyeline sahip olmasına yardımcı oluyor.”

 

“2017-2018’de Anadolu Yakası Moda’da, tarihi bir binayı restore ederek açacağımız bir yerleşkemiz mevcut. 2018-2019’da ise ortaokul ve lisemizi açacağız. 2019-2020 Avrupa Yakası’nda lise ve Anadolu Yakası’nda ise k-12 kampüsünün, 2022’ye kadar da İstanbul’da eğitim merkezleri’nin açılmasını planlıyoruz”


EĞİTİMDE SARMAL YAKLAŞIM

Bir başka artılarının ise eğitimde sarmal yaklaşım ilkesi olduğunu söyleyen Ayşin Karşıt, sözlerine şöyle devam ediyor: “Öğrenmede sarmal yaklaşım, ders programında derinleşen zorluk seviyeleriyle paralel olarak ana kavramlardan oluşan bir ders programının tasarlanması ve bu kavramların sürekli tekrar edilmesini ifade eden bir eğitim yaklaşımıdır. Bu yaklaşımla kavramları yıllar içinde tekrar tekrar öğretiyoruz ve öğrencilerin bir konu hakkında daha derinden bilgi edinmeleri sağlıyoruz. Böylece bilgiyi öğrenciye ezberletmeden doğal olarak karşılaşmasını sağlıyoruz. Öğrenme süreci uzatılarak o konuda yeterlilik sağlanana kadar tekrar edilen ders programıyla öğrenciler, eleştirel düşünerek ve akıl yürüterek öğrenmeyi bir alışkanlık haline getiriyorlar. Böylece kalıcı öğrenme sistemi çok erken yaşlarda yer etmiş oluyor.” Ayşen Karşıt, geleceğe yönelik plan ve projeleri hakkında şu açıklamalarda bulunuyor: “2017-2018’de Anadolu Yakası Moda’da, İstanbul’un tarihi bir binasını restore ederek açacağımız bir yerleşkemiz mevcut. 2018-2019’da ise ortaokul ve lisemizi açacağız. 2019-2020 Avrupa Yakası’nda lise ve Anadolu Yakası’nda ise K-12 kampüsünün, 2022’ye kadar da İstanbul’da Eğitim Merkezleri’nin açılmasını planlıyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR