USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

09 Temmuz 2018 15:42

Bist Yatırım Yapmak İçin Şirket Arayışına Girdi

Borsa İstanbul'un ana yatırımcısı olduğu ve Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ bünyesinde kurulan BIST Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, yatırım yapmak ve ortak olmak için paydaşlarını aramaya başladı. Girişimlerinin değerlendirilmesini isteyen şirketler için başvurular bugün itibariyle yapılacak.

Bist Yatırım Yapmak İçin Şirket Arayışına Girdi

Borsa İstanbul'un resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, BIST Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, yüksek büyüme potansiyeli bulunan ve ihracat, teknoloji ve yenilik odaklı KOBİ'ler, erken aşama girişimler ve finteklere doğrudan sermaye yatırımı yapacak. Yatırımlar Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden gerçekleştirilecek.

Özel Pazar üyelik şartlarını sağlayan, hali hazırda sürdürülebilir bir gelir modeli bulunan anonim ve limited şirketlere yatırım yapacak BIST Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, 20 milyon lira fon büyüklüğüne sahip olacak.

BIST Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile finansal teknolojiler, bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık teknolojileri, yapay zeka, makine öğrenmesi, gıda ve tarım teknolojileri başta olmak üzere geniş bir yelpazede yatırımlar yapılması hedefleniyor.

Fon ayrıca, Borsa İstanbul Özel Pazar üzerinden yapacağı yatırımlarla ekonomik büyüme, ihracat ve inovasyonun gelişmesini desteklemeyi amaçlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR