USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

04 Nisan 2022 16:36

SEPHORA'dan kadın girişimcilere tam destek

Global güzellik markası Sephora, KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) iş birliği ile başlattığı ‘Kozmetik ve Güzellik Sektöründe Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı' nda yer alan ilham veren 5 marka; Bade Natural, Cosmed, Feu du Ciel, Mellys' Nature ve The Sim Co. 8 Mart itibariyle sephora.com.tr ve Sephora Mobil Uygulaması üzerinden satışa sunuldu.

SEPHORA'dan kadın girişimcilere tam destek

"Güzelliğin Sınır Tanımayan Gücü" sloganıyla kadınların içlerindeki güce odaklanan Sephora, KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) iş birliğiyle iki yıldır sürdürdüğü Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı kapsamında 5 kadın girişimcinin markasını güzellik tutkunlarıyla buluşturdu.

Bu yıl bütünsel iyilik ve sürdürülebilir güzellik kapsamında, wellness sektörüne lokal girişimlerle ivme kazandırmayı planlayan Sephora, pandemi döneminde de sektörün yükselen yıldızları olan cilt bakımı ve saç bakımı ürün kategorilerine ağırlık verecek.

Lokala destek, kadın girişimcilerle büyüyecek

KAGİDER ile geliştirilen süreç boyunca verilen kurumsallaşma, markalaşma, e- ticaret, dış ticaret yaklaşımları, insan kaynakları, finans, liderlik ve yöneticiliğe yönelik eğitimlerle de kadın girişimcileri iş hayatında başarılı olmak için gerekli bilgi ve beceri setleriyle donatan Sephora Türkiye, önümüzdeki dönemde de kadın girişimcilerin varlığını sürdürülebilir olmasına odaklanacak. Sephora Türkiye, "Kozmetik ve Güzellik Sektöründe Kadın Girişimcileri Geliştirme Hızlandırma Programı" sonunda belirlenen 5 kadın girişimci arasında bulunan; el yapımı mum ürünleriyle İrem Atay Feu du Ciel, Hindistan'dan Ayurveda eğitimi alarak kendi markasını kuran Melis Doğantan Mellys' Nature doğal cilt bakım ürünleri markasıyla, Deren Öztürk Mataracı Cosmed markalı sürdürülebilir ve çevre dostu cilt ürünleriyle, Eczacı Sinem Kapar Şahindere Bade Natural ile doğadan ilham aldığı markasıyla ve Simge Kamacı The Sim Co. bütünsel iyilik felsefesiyle ürettiği bitkisel içerikli ürünleriyle, Sephora'nın global ve yerel tedarikçi ilkelerini yerine getirmesi şartı ile sephora.com.tr ve Sephora Mobil Uygulaması platformlarında yer alma ve satış imkânı elde ettiler.

"Kadınların girişimciliğine ve iş hayatındaki başarısına odaklandık"

5 Kadın girişimci markasının sephora.com.tr ve Sephora Mobil Uygulaması'nda satışa sunulmasıyla ilgili olarak Sephora Türkiye CMO'su Ayça Kaya şunları ifade etti:

"Kapsayıcılık, çeşitlilik ve sürdürülebilirlik odağında her zaman güzellik dünyasına farklılık getiren Sephora, Sephora Stands çatısı altında kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de tüm dünyada kadınların iş hayatındaki varlılıklarını desteklemeye önem veriyor. Global bir marka olarak yerel üretimin gücüne inandığımız ve KAGİDER ile gerçekleştirdiğimiz bu programımızın ardından finale kalan 5 kadın girişimcimizi; sephora.com.tr ve Sephora Mobil Uygulaması üzerinden güzellik topluluğumuzla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Topluma fayda felsefesiyle başlattığımız programımız bir yandan kadın girişimcilerin iş hayatındaki başarısına bir taraftan da ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Doğru zamanda doğru enerjilerle hayata geçirdiğimiz projemizin dönüşlerini çok etkili bir şekilde aldık. Bu sorumluluk bilinciyle de 'iyi olan bizi güçlendirir' diyerek, önümüzdeki dönemde yeni programlarımızla kadın girişimlerini daha da destekleyerek onları geniş kitlelerle buluşturmaya hedefliyoruz".

KAGİDER Başkanı Emine Erdem ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kadın girişimcilerin işlerini kurmaları ve büyütmeleri için gerekli kaynaklara 'eşit erişim'leri yok ne yazık ki. Bu projeye kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları bilgi ve mentörlük desteğini sunarak başladık. Programın katılımcısı olan kadın girişimciler şimdi Sephora'nın online satış platformlarında tüketiciyle buluşmakta. Bu anlamlı programın başka projelere örnek olmasını diliyorum. Kadın girişimcilerin yeni pazarlara erişimlerini desteklemek, işlerini büyütmelerini sağlamak çok önemli. Kadın girişimciler işlerini büyütecekler ki başka kadınlara rol model olsunlar. Başka kadınlarla çalışarak kadın istihdamını artırsınlar. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma ve refahın sağlanması için ittirici güç olsunlar."

EN ÇOK OKUNANLAR