USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişim

06 Temmuz 2018 14:21

"Kadınlar Birbirinin Aynası Olmalı"

Meksika, Dubai, İngiltere, İspanya, Nijerya, Amerika ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadın girişimci ve yatırımcılar, Türkiye İş Bankası ve Farplas sponsorluğunda Bodrum, Casa Dell'arte otelde düzenlenen Arya Retreat etkinliğinde bir araya geldi. Platin Dergisi olarak davetli olduğumuz bu etkinlikte yatırımcı ve girişimcilerle birlikte dolu dolu 3 gün geçirdik...

"Kadınlar Birbirinin Aynası Olmalı"

Duygu Sayıner / [email protected]

Aylar öncesinden bir toplantıya ‘katılıyorum’ yanıtı vermek genelde hepimizin yapabildiği bir şey değil. İşin yoğunluğu, değişen gündem ve önceden durumu kestirememek gibi sebeplerden genelde programlarımızı birkaç gün öncesinden yapabiliyoruz. Ancak bu sefer durum biraz daha farklı. Arya Kadın Yatırım Platformu’ndan Bodrum’da düzenlenecek ve dünyanın farklı yerlerinden gelecek kadınları Casa dell’Arte’de toplayacak Arya Retreat için daveti aldığımda, hiç tereddüt etmeden ‘geliyorum’ dedim.

Retreat süresi boyunca yüzlerce kadınla bir araya gelerek zaman zaman yeni iş fikirleri geliştirdik, zaman zaman da eğlenceli vakit geçirdik. En önemlisi ise herkesin birbirine olan içtenliğiydi. Birbirini hiç görmeyen kadınlar sanki çok daha önceden tanışıyormuş gibi oldukça samimi bir ortamda bir aradaydı. 3 gün boyunca tüm misafirperverliği ile bizleri ağırlayan Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter’e çok teşekkür ediyoruz.

Gelelim, 3 gün boyunca Bodrum’da nelerin yaşandığına… Arya Retreat’in asıl amacı melek yatırımcılarla kadın girişimcileri bir araya getirmek. Meksika, Dubai, İngiltere, İspanya, Nijerya, Amerika ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen girişimci, yatırımcı ve üst düzey profesyonellerin katıldığı, ana sponsorların Türkiye İş Bankası ve Farplas’ın olduğu Arya Retreat’in bu yılki mottosu Frida Kahlo’dan esinlenerek ortaya çıkan ‘Birlikte Yürüyelim’di. Ahu Serter, konuşmacı, katılımcı ve girişimcilere Arya Retreat’te olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında kız kardeşlik teması ile birlikte yürümenin, iş dünyasına yansımasının olumlu etkilerine değindi. Serter, “Mükemmel olmak zorunda değiliz, özellikle kadınların çok hissettiği mükemmel olma beklenti ve baskısından kurtulmamız gerekiyor. Başlamak, başarmanın yarısıdır. Birbirimizin aynası olmalı ve iyi zamanlarda olduğu gibi zor zamanlarda da birlikte yürümeliyiz” açıklamalarını yaptı.

Haberin Devamı Platin Dergisi'nde...

EN ÇOK OKUNANLAR