USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Gastronomi

09 Haziran 2021 15:21
Umut Çelik

Karaköy Güllüoğlu, kültürler arası kimliğini logosuna taşıdı

İstanbul'un simgeleşmiş mekanlarından biri haline gelen Karaköy Güllüoğlu, yenilenen kimliğiyle yoluna devam ediyor. Köklü geleneğini her dönem yenilenerek koruyan bir marka olan Karaköy Güllüoğlu, mart ayından itibaren yeni yüzüyle misafirlerini karşılamaya başladı.

Karaköy Güllüoğlu, kültürler arası kimliğini logosuna taşıdı

1843'de Gaziantep'te başlayan ustalık hikayesini, 1950'lerden beri İstanbul'da sürdüren Karaköy Güllüoğlu, yıllardır değişmeyen kült çizgisini, modern bakış açılarıyla buluşturduğu yeni kimliğini 2021 mart ayında hayata geçirdi. İstanbul'un simge mekanlarından biri olan mağazasında ve tüm ürünlerinde; köklü marka değerlerini her dönem koruyan Karaköy Güllüoğlu, yenilenen yüzüyle misafirleriyle buluşmaya başladı.

Pandemi öncesinde başlayan marka kimliğinin yenilenme sürecini Mart ayında tamamlayan markanın 6. kuşak temsilcisi, Genel Müdür Murat Güllü; Karaköy Güllüoğlu markasının gelenek ve yenilik arasında bir köprüolduğunu, yenilenmenin ise uzun yıllar var olmanın vazgeçilmez gerekliliği olduğunu belirterek, "Biz Gaziantep'le İstanbul arasında bir köprü olduk. Köklerimizi burada saldık. Adımızı da İstanbul'un en nadide semtlerinden Karaköy'den aldık. Bu yüzden kimliğimizi ve logomuzu yenilerken tasarımımıza köprü simgesini taşıdık" dedi.

"İlk online baklava satışını yaptık"

15 sene önce başladıkları online satışı daha da güçlendirmek için pandemi öncesinde başladıkları alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Murat Güllü, şunları söyledi: "Kurulduğumuz günden beri zamanın ruhunu anlamak ve bu konuda gerekeni yapmak, markamızın özünde var. Karaköy Güllüoğlu olarak Gaziantep'ten İstanbul'a ve İstanbul'dan tüm dünyaya açılan bir köprü olmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz."

Dijital süreçlerin artmasıyla kurye sisteminin de çok hızlı gelişip büyüdüğünün altını çizen Murat Güllü, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul'un her yerinden Karaköy'e gelmek, ulaşmak kolay değil. Bu sebeple herkesin evine baklava ulaştırmak bizim gibi bir marka için aslında bir misyon, zira 4. kuşak yürüyerek ulaştırmış. Biz de bunu neden motor kurye ile yapmayalım, servis ağını kurmayalım diye düşündük. Belki de bu yüzden herkesten önce başladık. Kendi sektörümüzde online satış yapan ilk markayız."

Şu anda 2-3 saat içinde ürünlerini İstanbul'un her yerine ulaştırabildiklerini söyleyen Güllü, "Sütlü ürün grubunu da gönderime uygun hale getirdik, artık soğuk ürün grubumuzu da kolaylıkla ulaştırabiliyoruz. Şehir dışına zaten kargo ile eskiden beri gidiyor. Avrupa'nın pek çok lokasyonuna bazen Türkiye'den bile daha hızlı teslimat yapılabiliyor. Online sipariş sistemimiz gelişiyor" dedi.

Online satışlar 10 kat arttı

Yurtdışından en fazla siparişi Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Amerika, Almaya ve Fransa'dan aldıklarını söyleyen Güllü, "Pandeminin hayatımıza girmesiyle baklavalarımıza talep ciddi oranda arttı. E-ticaret mağazasından alışveriş yapma fikri olmayan müşteriler de bu kanala yöneldi. Bizim müşteri kitlemiz daha geleneksel, online kanaldan alışverişe biraz uzak duruyordu. Tabi ki online alışveriş yapan müşterilerimiz de var ama mağazaya gelmeyi tercih eden müşterimiz daha fazlaydı. Pandemi tüm müşterilerimizi yoğun olarak e ticaret mağazamıza yöneltti. Tam kapanmalarda günlük motor sayımız 70'e kadar çıktı. Online satışımız 10 kat arttı" dedi.

Karaköy Güllüoğlu bir baklava Ar-Ge merkezi"

Karaköy Güllüoğlu'nun artık sıradan bir baklava dükkanı olmanın ötesinde; yüzlerce çeşit baklavanın üretildiği bir baklava Ar-Ge merkezi olduğunu belirten Güllü, şöyle konuştu: "Yaptığımız araştırma ve ürün geliştirme çalışmaları ile özel taleplere de cevap verebiliyoruz. Bizim yaklaşık 15-20 senedir sunduğumuz bir ürünümüz var; diabetik baklava. Bu baklavanın içerisinde doğal şekerotu (Stevia) bulunuyor. Bunun yanında glisemik indeksi düşük un ve omega 3 ile zenginleştirilmiş zeytinyağı kullanıyoruz. Diabetik dışında glutensiz ve vegan baklavalarımız da mevcut. Glutensiz baklava için ayrı bir üretim bandı oluşturduk. Çölyak hastaları tarafından özellikle tercih ediliyor. Alternatif baklavalarımız, toplam satışımızın yüzde 20'sine sahip. Bu özel seri ürünlerimiz çok ilgi görüyor, vegan müşterilerimizden sıkça teşekkür yazıları alıyoruz. Yeni lezzetler çalışırken yaklaşımımız daima müşterilerimizin ihtiyacını karşılamak, duyarlılıklarına önem vermektir, çalışmalarımızı daima bu yönde geliştiriyoruz."

Fıstıklı en çok tercih edilen

Pandemide insanların bağışıklığını güçlendirmeye daha da önem vermeye başlamasıyla, var olan portakallı baklavalarına zencefil, karanfil, tarçın, kakule ekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirecek kış baklavası yaptıklarını söyleyen Güllü, "Kış baklavasının aslında Osmanlı Sarayı'nda da yapıldığının kayıtları var. Bugün fıstıklı baklava açık ara en çok tercih edilen baklava çeşididir. Ancak dönüp baktığımızda Osmanlı döneminden kalan Topkapı Sarayı kayıtlarında cevizli ve sade yani kaymaklı baklavanın daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Aslında bu durum 1950'lere, 1960'lara kadar bu şekilde gelmiş. Fıstıklı baklavaya ilgi artışı çok sonraları olmuş" dedi.

Yaza Özel Lezzet: Baklavalı Dondurma

1843'ten bugüne Karaköy Güllüoğlu markasının yenilik ve müşterilerinin ihtiyaçlarına özel ürünler geliştirmek üzere çalıştığını belirten Genel Müdür Murat Güllü, her dönem dönüşüme ve yeniliğe açık olduklarını, özellikle işinin ehli ve aynı hassasiyetleri taşıyan markalar ile işbirliğini çok önemsediklerini vurguladı. Bu alanda marka işbirliklerinin devam edeceğini paylaşan Murat Güllü, "Bizim işimiz baklava üretmek. Baklava üretmek bir zanaattir. Biz işimize odaklanırız, daha iyi yapmak için çalışırız. Fark yaratırken işin uzmanları ile yan yana gelerek birlikte geliştirmeyi, işinde uzman, alanında başarılı markalar ile çalışmayı tercih ediyoruz. Girandola Gelato ile işbirliğimizi de bu kapsamda geliştirdik ve ortak ürettiğimiz 'baklavalı dondurma' tarih, kültür, uzmanlık ve emek ürünüdür" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR