USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Fotozoom

02 Nisan 2018 12:31

Adel’in üretimi, dünyanın çevresini dönebilecek uzunlukta

Kırtasiye, kalem denildiğinde akla gelen ilk marka olan Adel Kalemcilik, 49 yıllık bilgi birikimini 77 milyon TL’lik yatırımla yeni fabrikasına taşıyor. Yenilikçiliği ve inovasyonu, çalışmalarının odağına yerleştiren Adel, ürünlerini çeşitlendirirken makine geliştirmeye yönelik AR-GE’yi de önemsiyor. Yeni tesisin kapılarını Platin’e açan Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, markanın gelecek hedeflerine de değiniyor.

Adel’in üretimi, dünyanın çevresini dönebilecek uzunlukta

Dalida Özatay Erus/ [email protected]

Türkiye’nin köklü kırtasiye markası ve aynı zamanda kırtasiye sektörünün öncülerinden Adel Kalemcilik, ilk olarak 1969 yılında İstanbul-Kartal’da faaliyete geçen fabrikasıyla üretime başlıyor. Dünyanın en eski yazım gereçleri markası Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü iş birliğini de 1995 yılında ortaklığa dönüştüren Adel, 49 yıl önce 150 çeşit ürünle başladığı üretimine, bugün 77 milyon TL değerindeki yatırımla Kocaeli-Çayırova’da yeni fabrikasında devam ediyor. Ürün çeşitliliği bakımından dünyadaki sayılı kırtasiye firmalarından biri olduklarını belirten Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “5 bine yakın ürün çeşidimiz bulunuyor. Çayırova üretim tesisimizde ise bine yakın farklı ürün üretiyoruz. Bu ürünler yan yana konduğunda dünyanın çevresini dönebilecek uzunlukta. 2015 yılında, bizim için yepyeni bir sektörün kapılarını açan oyuncak projesine 5 marka ile giriş yaptık. Akabinde, organizasyonel odağımızı artırmak adına, kurduğumuz yeni iş birimi, satış dağıtım gücümüz ve geliştirdiğimiz ürün ve marka portföyü sayesinde 2017 sonu itibariyle oyuncak kategorisinde performansımızı yaklaşık 10 kat artırdık ve kısa sürede etkin oyunculardan biri olma yolunda ilerledik” diyor. Adel Kalemcilik, kırtasiye ve oyuncak kategorileri ile bugün toplam 22 markanın ürün portföyünün hem iç piyasada hem de 50’ye yakın ülkede pazarlamasını ve satışını gerçekleştiriyor. Sekiz ana grupta, bine yakın ürün çeşidini aynı fabrikada üreten marka, dünyadaki sayılı üreticilerden biri...

Adel kalemcilik tarafından 2017 yılında yaklaşık 328 milyon adet ürün üretilirken yeni fabrika açılışından bugüne kadar ise yaklaşık 729 milyon adet üretim gerçekleşti.

“ÜRÜNLERİMİZİ ÜRETECEK MAKİNELERİ DE TASARLIYORUZ”
Kırtasiyenin; çok sayıda marka ve ürün arasında yoğun rekabetin yaşandığı bir sektör olduğuna dikkat çeken Hizaler, “Başta Çin olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinin ürettiği düşük maliyetli ürünler beraberinde fiyat rekabetini de getiriyor. Bu rekabet ortamında biz, okul ve ofis ürünlerine odaklanarak bilgi birikimi ve tecrübemizle pazarda lider konuma yerleştik. Yerel üretim olanağımız, yüksek üretim kapasitemiz, tüketicilerin tercih ettiği markalara sahip olmamız, ürün kalitemiz, dağıtım ağımız ve finansman gücümüz Adel Kalemcilik’in üstünlükleri arasında sayılabilir. Ayrıca Adel Kalemcilik olarak yenilikçiliği ve inovasyonu, çalışmalarımızın odağına koyuyoruz. Sadece ürünlerimizi değil, ürünlerimizi üretecek makineleri de tasarlıyoruz” diyor. Adel Kalemcilik, gelişen üretim teknikleri ve büyüyen hacme paralel olarak, üretim ve ofis çalışanlarının konforunu ve ihtiyaçlarını da göze
terek bugün Çayırova’daki modern tesislerinde üretime devam ediyor. 

1969 yılında Anadolu grubu tarafından kurulan Adel kalemcilik, dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü iş birliğini, 1995 yılında ortaklığa dönüştürüyor. Böylece Adel ile orta, Faber-Castell ile de orta ve üst segmentte farklı fiyat seviyelerine sahip geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

“ÜRETİMDE MÜKEMMELLİK FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ” 
Çayırova tesisine geçişle yüzde 30’luk bir kapasite artışına ulaştıklarını belirten Evrim Hizaler, bu durumun sebeplerini ise şöyle sıralıyor: “Yeni üretim tesisimizin sağladığı fiziksel verimliliklerin yanı sıra burada kullandığımız son üretim teknolojileri ve mühendis ekiplerimizin geliştirdiği sektöründeki ilk makineleri uygulamaya almış olmamız…” Hizaler sözlerine şöyle devam ediyor: “Tüm üretim çalışanı arkadaşlarımızla birlikte ‘Yüksek Performans Kültürü’ adı altında üretimde mükemmellik faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. 2017 yılında yaklaşık 328 milyon adet ürün üretilirken yeni fabrika açılışından bugüne kadar ise yaklaşık 729 milyon adet üretim yapıldı.” 36 bin metrekarelik alana kurulan yeni tesis, 2017 sonu itibariyle 152'si ofis ve 248'i üretim olmak üzere toplam 400 çalışana sahip. 

Röportajın devamı Platin'de...
 
 

EN ÇOK OKUNANLAR