USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Finans Haberleri

06 Şubat 2018 12:18

'2018 yılında kamunun mega projelerinde yer alacağız'

2017 sonu itibariyle 399 şubeye ve 5 bin 750 çalışana ulaşan Kuveyt Türk, 2018 yılında 15’i dijital xtm şube olmak üzere 30 şube açmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl KGF mekanizmasını etkin bir şekilde kullanarak KOBİ’lere 3.8 milyar TL kaynak sağlayan Kuveyt Türk, aynı zamanda dijital bankacılıkta da önemli adımlar attı. Son beş yıllık dönemde sektörün üzerinde büyüdüklerini belirten Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, içinde bulundukları katılım bankacılığı segmentini, tüm bankacılık sektörü içi

'2018 yılında kamunun mega projelerinde yer alacağız'

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Katılım bankacılığı segmentinin öncü bankalarından olan Kuveyt Türk, başarılı bir 2017 yılının ardından, 2018 yılına da aynı büyüme parolasıyla başladı. Yıl sonuna kadar toplamda 30 yeni şube açacak olan banka, bu yıl özellikle dijital tarafta da 700 bin olan müşteri sayısını 1 milyona çıkarmak için kolları sıvadı. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Türkiye’nin yanında Avrupa’daki iştiraki KT Bank AG tarafında da şube sayılarını, büyüme stratejileri paralelinde artıracaklarını belirtiyor.

Yasal düzenlemelerin gerçekleşmesiyle birlikte katılım bankacılığı alanındaki çalışmaların artarak süreceğini ve bankacılık sektöründen alınan payın gelecek yıllarda yükselmeye devam edeceğini düşündüklerini belirten Uyan, bu noktada katılım bankacılığı sektörünün lideri ve öncüsü olarak teknoloji ve inovasyona verdikleri önemle çalışmalarını hız kesmeksizin sürdüreceklerini kaydediyor. “2025 yılına gelindiğinde katılım bankacılığının pazar payını yüzde 15 seviyesine taşımak için gereken desteği sağlamayı hedefliyoruz” diyen Uyan, sorularımızı şu şekilde yanıtlıyor:

Kuveyt Türk olarak nasıl bir 2017 yılı geçirdiniz? Aktifleriniz, net kârınız ve şube sayınız geçen yıl hangi rakamlara ulaştı?

Kuveyt Türk olarak 2017 yılını, birçok kalemde stratejik hedeflerimizin üzerine çıkmış şekilde tamamladık. Kullandırılan fonlarda yıllık yüzde 25’in, aktif büyüklükte yüzde 15’in üzerinde büyüme kaydettik. Artan verimlilik odağımızla, yıllık net dönem kârımızı yaklaşık yüzde 25 seviyesinde artırdık. Geçtiğimiz yıl yurt içinde 2016’ya kıyasla yüzde 35’lik bir artışla toplam 2.3 milyar TL tutarında kira sertifikası ihraç ettik. Böylece hedeflediğimiz şekilde sektörden aldığımız payları artırmış olduk.

2017 sonu itibariyle 399 şubemiz ve 5 bin 750 çalışanımızla hizmet veriyoruz. Yüzde 85’e ulaşan coğrafi kapsama oranıyla farklı bölgelerden insanımıza istihdam sağlıyoruz. Bunun yanı sıra yüzde 100 Kuveyt Türk iştiraki olarak 2015 yılında Almanya’da kurulan KT Bank AG’nin Frankfurt, Berlin ve Mannheim şubelerinin ardından, dördüncü şubesini Köln’de açtık.

2018 sonunda ne kadarlık bir büyüme yakalamayı hedefliyorsunuz? 

2018 yılında ülke büyümesinin sürmesini ve bununla eşgüdümlü olarak bankacılık sektörünün de büyümesini bekliyoruz. Kuveyt Türk olarak son beş yıllık dönemi incelediğimizde bankacılık sektörünün üzerinde bir performans sergilediğimiz görülüyor. Bu yıl da teknoloji ve inovasyon odağında verimlilik çalışmalarını sürdürmeyi, yeni şubeler açarak coğrafi kapsama alanımızı genişletmeyi, hem toplanan fonlarda hem de kullandırılan fonlarda 2017 yılında yakaladığımız başarılı performansımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.

Röportajın devamı Platin'de...

EN ÇOK OKUNANLAR