USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

16 Ağustos 2018 17:11

Yerli ve milli enerjiyle Türkiye’yi cari açıktan kurtarmaya hazırız

Mimsan Grup CEO’su Hacı Ahmet İlhan, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırının, yerli ve milli enerjinin kritik önemini ortaya koyduğuna dikkat çekti. Hacı Ahmet İlhan, 37.2 milyar dolarlık enerji faturasının cari açığın ana kalemi olduğunu belirterek, “Yerli ve milli teknoloji ile atıklardan enerji üreterek Türk ekonomisini cari açıktan kurtarmaya hazırız” dedi.

Yerli ve milli enerjiyle Türkiye’yi cari açıktan kurtarmaya hazırız

Mimsan Grup’un CEO’su Hacı Ahmet İlhan, dolardaki yükselişle gündeme gelen cari açığı kapatacak formülün yerli ve milli enerjide saklı olduğunu belirtti. Özel sektör ve Türk milletinin, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırı karşısında devletinin yanında olduğunu vurgulayan İlhan, yaşanılanların yerli ve milli enerjinin kritik önemini ortaya koyduğuna ifade etti. Cari açığı oluşturan temel sebebin enerji, enerji teknolojisi ve hammaddesi ithalatı olduğuna dikkat çeken Hacı Ahmet İlhan, “Dış kaynaklı finansal müdahalelerin engellenmesi için sorumluluk almaya hazırız. Yerli ve milli bir kaynak olan biyokütle enerjisi, cari açık sorunun azaltılmasına ciddi katkılar yapabilir” dedi.

“Kendi enerjisini kullanan bir ülkeye kimse operasyon yapamaz”

Türkiye’nin enerji kaynağının yanı sıra enerji teknolojileri ile ürün ve ekipman ithalatına da ciddi kaynak ayırdığına işaret eden Hacı Ahmet İlhan şöyle devam etti:

“Türkiye sadece kullandığı enerjiyi ithal etmekle kalmıyor. İthal ettiği enerji kaynağını yakacağı kazanlar ve türbinler ile yine bu kaynaklarla çalışan makine ve ekipmanları da büyük oranda ithal ediyor. Biz Mimsan Grup olarak bu alanda yıllardır devam ettirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarıyla yerli tasarım ve teknoloji de geliştirdik, geliştiriyoruz. Yakma teknolojileriyle atık bertarafı ve enerji üretimi konusundaki çözümlerimizle ülkemizin hem enerji kaynakları, hem ekipmanlar konusundaki dışa bağımlılığını azaltıyoruz hem de ülkenin atık ve çöp bertarafı meselesine kolaylık sunuyoruz.”

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR